iknowthatmagazine.com

FORDEL TIL BESVÆR: Mammae-reduksjon

Nei, jeg snakker ikke om å bli en redusert mor, heller tvert i mot! En brystreduksjon vil kunne gi deg mer overskudd som mor.

Det er mange som ønsker å få større bryster, men noen trenger faktisk det motsatte – å forminske litt av det gode.

I en verden fylt med silikon, botox og generelt rare ansikter, finnes det flust av de som synes at det noen ganger blir litt for mye av det gode – så mye at det kan gjøre vondt…

Drew Barrymore utførte sin brystreduksjon allerede i en alder av 17 – som man kan argumentere for, at er for tidlig; men så gjorde Drew det meste tidlig!

Etter at man blir mor, skjer ofte en av to: Brystene blir mindre eller de blir enda større enn det de var. Sistnevnte er en gledelig nyhet for alle menn som har en forkjærlighet for BIG BOOBIES. Men for oss kvinner, kan det være tungt og vondt, og i verste fall føre til ryggproblemer. For å ikke snakke om å finne klær og bh-er som passer de gigantiske fordelene våre.

I tillegg er det noen som synes det er sjenerende.

Hei du! Øynene mine er HER OPPE!!!”

 

SÅ, HVA GJØR MAN?

Det finnes to alternativer hvis du trenger en reduksjon; å få det utført privat, eller å få det utført av Nav.

Privat gir kort ventetid, og koster alt fra 30-50 000 kroner – ingen vilkår/betingelser. Du bestemmer selv, selvsagt etter konsultasjon med dyktige fagfolk.

Nav/staten gir ventetid, en henvisningsprosess som må følges, og vilkår og betingelser som må oppfylles, men det er gratis.

Ei venninne fikk utført operasjonen privat, og var veldig fornøyd med det, men nevnte også at hun lå på klinikken i kun én dag, så ble hun sendt hjem. Hun var likevel fornøyd med resultatet. Sykemeldingen var kort, hun måtte ta noe fri uten lønn.

Ei anna jeg kjenner veldig godt, fikk det utført via Nav, fordi hun slet med ryggproblemer. Hver dag etter jobb måtte hun legge seg ned, for da verket ryggen så mye at hun ikke kunne gjøre annet. Hun følte ikke at hun hadde mye å gi, og med en liten datter var det tungt å måtte ligge så mye. Kiloene balla seg på. I tillegg var det til tider sjenerende.

Hennes mor hadde i flere år sagt at hun måtte gå til legen, men redselen for operasjon, og det å ville ha flere barn, og kunne amme senere gjorde at hun utsatte alt sammen. Først etter noen år fikk hun absolutt nok av smertene, og hun innså at fordelene var for stor en ulempe.

Prosessen var lang, hun ble bedt om å gå ned i vekt for å se om problemet med smertene vedvarte. Selv etter vektnedgang fortsatte ryggsmertene og brystene var fortsatt store for den ellers lille kroppen på ca. 160 cm.

Fra den dagen hun var hos legen tok det ca. 1,5 år – så var hun klar for operasjon. Operasjonen fikk hun utført gratis på bakgrunn av ryggsmertene. (Det ville kostet staten mye mer om hun ble ufør i så tidlig alder) De fjernet og løftet akkurat det som var nødvendig for at ryggen ikke skulle verke mer. Hun lå på sykehuset i 3 dager, og fikk sykemelding i ca. en måned.

Heldigvis møtte hun hele veien på gode fagfolk, familie og en arbeidsplass som støttet henne 100%, og dette gjorde ting enklere.  Det trengte hun, fordi det er en tøff prosess. En stor del av henne ble fjernet, og det gjorde vondt. Helvetes vondt. Hun gråt når hun så de små flatklemte og bandasjerte brystene. Hun gråt p.g.a. smertene.

I dag, noen år etter har arrene grodd fint, og hun har pupper som en tenåring. Hun trenger ikke å gå med bh engang. Hun kan fortsatt amme om hun skulle bli gravid igjen og livet er lettere, enklere.  Og viktigst av alt – smertene i ryggen har forsvunnet for godt.

 

Den dama jeg snakker om kjente jeg godt – den dama var meg.

Men nå er jeg et nytt menneske – og kan med (fortsatt) ganske stor fordel, anbefale dette til de som har så mye av det gode, at det gjør vondt.

Håper at det ikke er behov for det for noen av dere, verken den ene eller den andre veien – det å legge seg under kniven er en påkjenning uansett.

Hva synes du om denne type operasjon? Kjenner du andre som ikke har vært så heldige?

Er en slik operasjon mer nødvendig enn for eksempel en brystforstørrelse?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

13 Comments

 1. ~Lin

  juni 19, 2013 at 16:40

  Min venninne ( altså ikkje meg ) var sykemeldt hele tiden pga puppene. Ryggproblemer uten sidestykke og i tillegg ble det skjevheter i gangen.
  Hun fikk dette dekket av staten.

  Redselen hos de fleste er vel kanskje at det er større problemer med en reduksjon enn innlegg-hvertfall det de fleste blir fortalt.

  Venninnne min fikk store infeksjoner og arrene hennes er langtfra pene,men hun er superfornøyd!!!
  Desverre vedvarer ryggproblematikken som kanskje egentlig også lå/ligger et annet sted.

  En annen eg vet om fikk redusert puppene er superfornøyd så de eg har hørt om inkludert deg er jo fornøyd 😉

  tenåringspupper……….misunnelig-det hadde eg ikkje som tenåring engang haha

 2. Maria Terzan

  juni 19, 2013 at 17:11

  Bra det gikk bra til slutt med venninnene. Dumt hun ene fortsatt har vondt i ryggen, og håper de finner ut hva annet det kan være da.

  Lin: Jeg hadde heller ikke det når jeg var tenåring 😉

  og ja, det er nok en større påkjenning med reduksjon enn med innlegg 🙂

 3. Melissa

  juni 19, 2013 at 21:51

  Jeg har tenkt på dette lenge, men er fremdeles usikker. Har også prøvd å gå ned i vekt, men de har egentlig alltid vært veldig stor. Jeg vet at effekten er best hvis man er på riktige BMI men jeg klarer ikke slanke meg såpass mye. Og da stresser jeg litt fordi jeg er redd inngrepet blir mislykket eller ikke så bra som det kunne har vært…
  Du snakker om smerte…fikk du ikke smertestillende? Slik du beskriv så hørtes det forferdlig ut! Jeg har kun hatt en operasjon, og det var for å fjerne galleblære..og jeg huske at det var VONDT! Og det var jo «bare» laparoskopisk kirurgi.

  • Maria Terzan

   juni 20, 2013 at 07:11

   Hei Melissa, jeg svarer deg selv om Lin også har svart og vært raskt ute.
   Ja det gjør veldig vondt med en gang man våkner fra narkose, men ja du får smertestillende! Så gjør det vondt i gjen, så får du smertestillende.

   Mitt tips er at du nevner det for legen slik at prosessen begynner, selv om ikke du er på «idealvekta» for operasjon, vil målet i seg selv gi deg mer motivasjon. Og du kan alltids ombestemme deg i prosessen.

   Når det gjelder vekta, så blir det ikke mislykka om du ikke er på «riktig» BMI, det er noe som man må gjøre hvis man skal søke om det fra Nav fordi puppene blir mindre når man går ned i vekt. Min venninne som gjorde det privat ble ikke bedt om å gå ned i vekt.

   Håper du finner ut av det! Lykke til!

 4. ~Lin

  juni 19, 2013 at 22:02

  Melissa eg ville snakket med legen min om dette. Uansett er jo ikkje en operasjon noe å kjimse av.
  Og smerte er en subjektiv sak-noen syns mensen er vond,mens andre kan gå på jobb med migrene ikkje sant.

  Lapraskopi er vondt fordi gassen ligger under huden og den stiger opp og dette medfører relativt store smerter som ikkje kan sammenlignes med operasjons smerter andre steder.
  Lykke til 😉

 5. Melissa

  juni 20, 2013 at 12:17

  Tusen takk for tilbakemelding, jenter! Sette pris på det. Tror jeg skal hører med legen!

  • Maria Terzan

   juni 20, 2013 at 12:19

   Bare hyggelig! Lykke til! Hvis du lurer på andre ting som du ikke vil skrive her, kan du også skrive til meg på epost 🙂

 6. ~Lin

  juni 21, 2013 at 13:19

  Eg bare vet hvordan lapraskopi delen fungerer ,det er du som er eksperten her Maria 🙂

 7. Ove Kristian

  juli 14, 2013 at 23:20

  Gratulerer så mye med brystreduksjonen.

 8. Maria Terzan

  august 1, 2013 at 22:13

  Takk for det!:)

 9. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

 10. Pingback: ÉN KILO PUPP… - iknowthatmagazine.com

 11. Pingback: HERREJEMMINI – VI FYLLER 1 ÅR OG FEIRER MED GAVEDRYSS TIL DERE! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.