iknowthatmagazine.com

VI KOPIERER: Helmønstret & Monokromatisk!

Det er to sterke trender som råder motebildet akkurat nå, og de virker nokså motstridende.

En består av mønster, gjerne det samme fra topp til tå (noen ville ikke bli sett død i det, andre omfavner det og klarer å få det til å se kult ut). Det andre er Monochromatic.

Jeg har sett på blogger og i magasiner at den monokromatiske stilen er en blanding av hvitt og svart. Da kommer den pedantiske meg ut, og sier FEIL!

Monochromatic på engelsk betyr sjatteringer av samme farge, f.eks. flere nyanser av grått.

Her er mine versjoner, da…

Blazer fra H&M, skjørt fra ebay, sko fra Michael Kors Kjole fra Mango, sandaler fra Nowhere, armbånd fra ebay. Kjole fra Vila, jakke fra Mango, sko vintage YSL, veske fra DKNY Topp fra Carven, bukse fra H&M, veske fra DKNY, smykker vintage.

 

I sommer kommer jeg til å tolke begge disse trendene, og starter med den monokromatiske. Her kan du slå deg løs med klær med liknende farger, enten du vil gå helhvitt, helsvart eller liker farger. Det er helt ok å prøve en fargeklatt av en helt annen farge midt inni eller som accessories, det gjør bare antrekket mere interessant.

 

Mange designere viste tidligere trenden, som Chloe, Celine, Alexander Wang, Saint Laurent og Stella McCartney. Det gikk mye i helsvart eller helhvitt på catwalken, dog Stella McCartney var en av de som tok den mer ut med skarpere farger som gult, grønt og blått.

Mulberry hadde gjennomførte modeller i rosa og grønne pudderfarger med tilhørende vesker. Nå kan man jo ikke forvente at man skal ha vesker i alle mulige farger da, men kult kan det faktisk være.

Det er mye print og mønster i motebildet nå. Noen går for å mikse ulike mønstre, andre velger å gå for samme mønster fra topp til tå, som man kan se hos noen motebloggere.

Louis Vuitton er en av designerne som tok det helt ut på catwalken da de skulle vise sommermoten for i år, med ruter på ruter.

Isabel Marant viser også ulike print i softe farger og blomster kombinert og det samme gjorde Chloé. 

Jeg har sett noen bloggere, som (always-judging) ser såå kul ut i kombinert shorts og skjorte med samme print. Jeg har ikke prøvd meg på det enda, er litt redd for at jeg ikke vil se like kul ut, men mer som om jeg har sydd om bestemors gardiner til to plagg 😉

HAR DERE PRØVD DISSE TRENDENE? NOEN FINE BILDER Å DELE?

Les mer om Sonja HER!

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

1 Comment

  1. Tove Eggen

    juni 18, 2013 at 03:58

    Jeg DIGGER antrekket med striper! Den komboen var veldig kool – og så klart, blyantskjørt! Elsk! haha 😉 Og ja, monokromatisk brukes egentlig litt feil – men tanken er vel at sort og hvitt (som jo ikke engang er farger) er på hver sin ende av skalaen, og blir derfor mest brukt i motesammenheng – men helt riktig er det da som du sier, ikke…haha…welcome to the fashion industry! Klemmer fra Tove

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.