iknowthatmagazine.com

PUDDERNE SOM IKKE GJØR DEG ELDRE!

Folk hater pudder. I get it.

Jeg spør alltid kursdeltakerne mine om hvor mange som bruker pudder – og svaret er nesten ingen. Eller, hvis det brukes så er det som foundation for å dekke til huden.

«Oh man» – sier jeg da, og ser på alle med besserwisser blikk så de vet at jeg mener alvor, før jeg smiler mildt igjen så de også vet at jeg ikke er en skjønnhetsbitch. Det er jo viktig.

Og pudder er viktig. Ikke i den forstand at menneske trenger oksygen, vann og mat – viktig. Men mer i en sånn «hvis du ikke har lyst til å se ut som et flekketryne på slutten av dagen»- viktig.

Og grunnen er ganske enkel egentlig; alt som er fuktig i sminke trenger noe som er tørt for å holde det plass. Ellers fordamper vannet i produktet på forskjellige plasser i løpet av dagen, som gir nettopp denne herlige flekke-effekten… – i tillegg så er det lettere å gni bort foundation ved uhell uten pudder.

Men, jeg skjønner hvorfor mange styrer unna pudder. Mange har en lei tendens til å legge seg i rynker og porer, fremheve tørre flekker og generelt se veldig tunge og kunstige ut. I hear ya!

Det siste tiåret har jeg testet min del av puddere, så favoritter har jeg absolutt fått – og de kommer vi til. Men! Ofte er det hvordan man bruker sminkeprodukter som er avgjørende for kvaliteten.

Så uansett hva du bruker, er dette en fin huskeliste:

 • Alltid rens og fukt huden godt før sminke. Ja, boring – i know, men lar du vær får du den tykke og krakulerende huden vi prøver å styre unna…sant?
 • Bruk ekstra fett på veldig tørre områder som Eight Hour Cream, Vaselin, Multibalm fra Rodial eller veldig fet fuktighetskrem
 • Man ikke bruke primer, men når man bruker flere produkter og mindre av hver enkel, så blir sluttresultatet ofte mer naturlig. Så litt primer er fint. Jobb inn i huden med fingre i sirkulære bevegelser eller med en foundationkost (anbefaler stippling brush/rundkost)
 • Legg foundation før concealer, så ser du hvor mye concealer du egentlig trenger. Bruk en foundationkost og jobb produktet raskt, men nøye over huden – og ikke dytt for hardt med kosten. Begynn fra midten av ansiktet, og jobb foundation utover for mest naturlig dekk.
 • Ta deg tid med concealer, og pass på at den ikke er for tykk eller tørr hvis du har mye linjer eller tørr hud. En liten stipplingkost er bra, men pass uansett på at concealeren smelter litt inn i huden ved å jobbe godt med den så den ikke bare ligger utenpå ansiktet. (Legg litt bak på håndflaten, og smør concealeren på ett sted – da smelter den raskt!)
 • Avslutt med et tynt lag med gjennomsiktig pudder. Et farget pudder trenger vi egentlig ikke, det brukes mest til touchup på kvelden hvis man skulle være uheldig. Når dekk kommer fra foundation, blir resultatet mest naturlig. Pudderet skal kun ligge der som et tynt slør som holder foundation og concealer på plass. Huden skal kjennes hakket tørrere, men fortsatt silkemykt etter påføring.

Jeg har lagd en foundationvideo for kamille.no HER og for iknowthatmagazine HER, men rop ut hvis du vil se en oppdatert en!

Men nå over til dagens stjerner, nemmelig pudderne som jeg syns legger seg veldig fint og naturlig uten å fremkalle rynker – det kan vi godt like!

SHOPPINGGUIDE

(Trykk på adlinks under bildene for mer info)

Alle disse er gjennomsiktige, utenom Clarins som jeg egentlig ikke ville kalt farge en gang og den legger seg så fantastisk nydelig (selv om beholderen er litt klønete, men veeeldig fin på hylla!)

Jeg har også et par favoritter med litt farge, så hvis noen er på utkikk etter dette så rop ut i kommentarfeltet, så kanskje jeg lager en shoppingguide for det også!

SÅ, HVA TENKER DERE? MER MOTIVERT FOR Å TESTE PUDDER NÅ? 

Les mer om Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

17 Comments

 1. Beate

  juni 14, 2013 at 06:27

  Hei 🙂 Jeg kjøpte den fit me foundationen som du viste i en video. Har du noe tips på hvilke børste jeg kan bruke utenom den fra Mac?

  Har ett pudder fra bare minerals jeg aldri har brukt som heter mineral veil finishing powder som jeg fikk i en start kit. Er det samme greia som du skriver om over her?

  • Tove Eggen

   juni 14, 2013 at 09:28

   Så bra, den er digg! Jeg anbefaler bruk av rundbørste av et slag. Hvis du er ute etter rimligere varianter så er Makeup Mekka sin helt GREI…men ikke topp sånn som MAC sin…Du kan bruke en foundationpensen, men det er så mye lettere og naturlig med rundkost, eller stippling brush som det også heter.
   Mineral Veil er ID/bare mineral sitt pudder som kan legges over pulverfoundation. Man kan også bruke den over vanlig flytende foundation, men da får man ikke utbytte av de gode mineralene som blir liggende utenpå vanlig foundation som ikke inneholder noe spesielt pleienede. Men, for all del – hvis du aldri har brukt det og ikke kommer til å ha ren mineralsminke fremover, så kan du helt fint bruke den! Pass på at den ikke er av typen glitter først 🙂 Klemmer fra Tove

   • Beate

    juni 14, 2013 at 13:44

    Takk for svar 🙂 Bruker av og til pudderet fra id, så kan starte med å prøve den etterpå det. Lærer så mye av deg Tove 😀 Klem

    • Tove Eggen

     juni 14, 2013 at 15:36

     Så bra Beate! Over pulverfoundation fra ID matter Mineral Veil ned og holder produktet skikkelig på plass, så det er bare å teste! husk: a little goes a long way 🙂 Klemmer fra Tove

 2. Lin

  juni 14, 2013 at 08:21

  Ha vurdert YR sitt pudder. Liker veldig godt Origins fast pudder påført med kost,men løst pudder er jo også en god ide eg er bare tom 😉

  • Tove Eggen

   juni 14, 2013 at 09:29

   Kommer en sminkevideo med YR sin snart, så du kan jo sjekke den først 🙂 Aldri testet Origins sin. Fast pudder er ok, men mest til dekk for min del. For å bruke som talkum liker jeg absolutt best løst 🙂 Klemmer fra Tove

 3. Lise

  juni 14, 2013 at 12:01

  Jeg har sett at du har brukt MAC sitt pudder flere ganger, så til slutt kjøpte jeg det. Så da måtte jeg bare prøve det utenpå leppestiften for å se hvor godt den da holdt. Det var amazing! Var på restaurant, spiste, drakk og skravla, og når jeg kom hjem på kvelden var den knasj røde leppestiften like godt på plass!
  Da skjønte jeg at det pudderet virkelig var verdt penga 😀

  • Tove Eggen

   juni 14, 2013 at 15:24

   Så bra! Jeg er jo alltid enige med mine egne råd, haha – men så utrolig gøy når jeg hører det faktisk funker for andre også! Det pudderet…altså, ingen over – ingen ved siden av (når det kommer til hold). Klemmer fra Tove

 4. Sonja Durand

  juni 14, 2013 at 15:01

  Kan ikke du være så snill å komme med noen tips til oss som svetter som gale fra ansiktet når gradestokken er over 20 grader. Når jeg kommer ut fra dusjen, må jeg vente og kjøle meg ned, men selv da er det vanskelig p legge Mineralpudder som foundation (som jeg egentlig elsker), for jeg føler at det nesten bare renner av igjen, Trenger tips!

  • Tove Eggen

   juni 14, 2013 at 15:24

   åh, ja – ON IT! 😉

 5. Ag

  juni 19, 2013 at 10:46

  Say WHAT?!?! Eg trudde alle brukte pudder, eg!! For meg er det et must når eg sminkar meg. Foundation uten pudder liksom?? No har eg brukt id mineral veil lenge og elska det, men bruker igrunnen all slags pudder. Det gjelder å bruke pudder som pudder, ikkje som noko anna, nei..

  • Tove Eggen

   juni 24, 2013 at 12:13

   DET var utrolig godt sagt – der traff du nåla «Bruk pudder som pudder, og ikke noe annet»! 😉 Klemmer fra Tove

 6. Alba

  juni 24, 2013 at 12:10

  Etter å ha lest denne artikkelen gikk jeg til innkjøp av pudderet fra Yves Rocher. – Og vips var problemet mitt med at CC cream fra clinique dunstet vekk i løpet av dagen, borte. Jeg har tidligere ikke likt å bruke pudder, da jeg synes det har gitt meg en tørr og kalkaktighuden, men nå klarer jeg meg ikke uten pudder.

  • Tove Eggen

   juni 24, 2013 at 12:12

   Så bra! Ah, det er så godt å høre 🙂 Det er som AG over her sier; det gjelder å bruke pudder som pudder – og ikke noe annet (dekk etc) haha…så glad det funka for deg! Klemmer fra Tove

 7. Karianne

  juni 24, 2013 at 13:16

  Chanel sin Poudre Libre Universelle er bare helt fantastisk 🙂 Dyrt, men det er veldig drøyt også, så det er absolutt verd prisen.

 8. Pingback: TO PRODUKTER SOM FAKTISK GJØR DET DE SIER! - iknowthatmagazine.com

 9. Pingback: PUDDER - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.