iknowthatmagazine.com

Dark, Dreamy, Dexter!

Da er vi allerede på tredjeplassen av mine topp fem favoritt-serier!

Ukas serie er en jeg ble umiddelbart hekta på for tre år siden. Jeg gikk hjemme høygravid og trengte noe for å få tiden til å gå. Satt på første episode – ble hekta fortere enn jeg rakk å blunke… og vips! Så hadde jeg sett fire sesonger på under en uke! (ja, jeg tok både spise – og do pauser underveis)

 

NR 3: DEXTER!

 DEXTER (Season 2)

Dexter er en supersjarmerende kar som jobber i Miami Metro PD. Hans oppgave er å analysere blodspor på åsteder, noe han er skremmende god på. Kanskje ikke så rart når hobbyen hans er å være seriemorder. Men han er ikke som andre seriemordere. Han dreper kun kriminelle og andre seriemordere som politiet og rettssystemet ikke klarer å fange opp. Stikkord: Stålbenker, plastfilm, kniver og en haug med andre oppfinnsomme redskaper 😉

Sentral i handlingen er også Dexters søster, Debra, som han jobber sammen med på politistasjonen. Hun er ei skikkelig tomboy som drikker, røyker, banner, og har seg som en sjømann.

Det jeg umiddelbart likte med denne serien er hvordan de har klart å gi Dexter en sjarmerende personlighet, og klarer å rettferdiggjøre alle mordene han utfører. Man får vite mye om bakgrunnen til ofrene hans og om hva de har gjort for å fortjene en plass på Dexters bord. Og jeg kan love deg at du vil sitte å heie på Dexter, ja til og med felle en tåre for han. To store tomler opp for Michael C. Hall som spiller Dexter (Du kjenner han kanskje igjen fra Six feet under?- hvis ikke, se den serien også!) og Jennifer Carpenter i rollen som Dexters søster.  Hall og Carpenter var faktisk gift fra 2008-2011, og selv om de skilte seg så fortsatte de å spille bror og søster. Det er virkelig imponerende spør du meg!

Åttende og siste sesong av Dexter har premiere i USA nå 30. juni. Se de syv første – og bli hekta du også!

Ukas serietitting har sett sånn ut:

10 episoder går så alt for fort og nå har det vært sesongavslutning for Game of Thrones. Da er det bare åtte måneder igjen å vente på nye episoder…

Heldigvis har de vært snille denne sesongen og ikke avsluttet med for mange cliffhangers. Skulle bare mangle med så lang ventetid! Sett meg opp på Mad Men også, som dessverre bare har to episoder igjen før sesongavslutning. Og den har også like lang ventetid… (Kjære serieskapere. Jeg trenger nye episoder i går! Ikke om åtte måneder!) Søndag er det endelig tid for True Blood igjen. Har ventet så lenge på nye episoder nå at jeg nesten har vært fristet til å sette på sesong 1 igjen 😉

HAR DERE KOMMET OVER NOEN NYE FAVORITT-SERIER I DET SISTE?

Les mer om Jeanette HER!

 

 

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

5 Comments

 1. Tove Eggen

  juni 13, 2013 at 19:35

  Først så skjønte jeg ikke helt hva alle dreiv å mast om han her Dexter – til jeg så en helt random episode mitt inni sesong 2, og ble selvfølgelig nødt til å starte fra scratch og se ALT på, ja, et par dager vil jeg tro! haha…men så var jeg midt i flytting, og forlot veninna mi som kunne alt om nedlasting etc etc – og alt som het serier forsvant ut av livet…true story…haha…men nå kjenner jeg at jeg må komme meg opp på Dexter-hesten igjen, det samme gjelder True Blood! Har ikke sett siden sesong 3 (!) og så kom jeg tilfeldigvis over en episode på TV i Norge sist og bare WHAT?? heeer har’e skjedd ting ja! haha

  • jeanette

   juni 14, 2013 at 15:49

   Ja da er det virkelig på tide at du kommer deg opp på hesten igjen og begynne å se på litt serier igjen! Synes alle sesongene av Dexter er så spennende at jeg får kortere negler for hver episode 😉 Og når det gjelder True Blood er Alexander Skarsgård og Joe Manganiello to gode grunner til å se på 😉

 2. Melissa

  juni 14, 2013 at 21:08

  Har vært stor fan siden Dexter kom på TV…Michael C. Hall er en fantastisk skuespiller (sjekk han i Six Feet Under, en fantastisk litt mørkt serie den også).
  Nå kommer snart den siste sesong, premiere 30.juni 🙂 (i USA da)

  • jeanette

   juni 15, 2013 at 16:08

   Teller ned dager allerede til den åttende og siste sesongen!:) Six feet under var en veldig bra serie, og mye av det var takket være skuespiller prestasjonene til Michael C Hall 🙂

 3. Ag

  juni 19, 2013 at 10:50

  Eg har boksen med sesong 1 ståande i dvdhylla, og der har den stått leeeeenge. Spørs om eg må gå igong, ja!
  Her i gården er det fortsatt The walking dead som rocks my tv-world! Akkurat idag ser eg all slags søppel på tv, sida eg er heime frå jobb med av/på feber og intens haudeverk 🙁

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.