iknowthatmagazine.com

HVA SYNS DERE: PÅ GRENSA TIL HOARDING?

Jeg har møtt selv i døra, sett meg selv i speilet – og alle andre metaforer du kan tenke deg for en person som har innsett at de har et problem.

«Hei, mitt navn er Tove, og jeg er magasinoholiker!»

Jeg vet ikke når det sklidde ut av kontrol. Jeg har jo alltid måtte kjøpe magasiner som en del av jobben min. Viktig research må vite. Men etter at jeg flytta fra gamlelandet, og inn til en verden hvor Vogue ikke koster langt over hundrelappen – men faktisk langt UNDER femtilappen – så har hver krone brukt, føltes som én krone spart.

Dealer’n Avismannen min gjør heller ikke saken lettere. Han bestiller opp internasjonale magasiner uten ekstra kostnad. Sparer på magasinene adressert til moi, som hoper seg opp på bakrommet hans mens jeg er ute av byen, lar meg betale på egen krita og lokker meg med å også ta inn favoritt boks-brusen min; Cherry Cola.

Du veit (fra filmer) når crack-dealerne gir bruker’n første omgang gratis så man skal bli hekta? Vel, magasiner er tydeligvis min crack…

Jeg har nå gått igjennom magasinene jeg har kjøpt siden Mai. Alle 24 eksemplarene. 6 av de har jeg lest fra start til slutt, 11 av de har jeg bladd igjennom og resten ligger fortsatt på vent med plastikkomslaget sitt på.

motemagasin med gaver iknowthatmagazine

Bevis A) Tannkrem…

Glossy forsider, ropende titler med utropstegn og ikke minst gaveekspemplarende hvor man får med en veske, lipgloss, litt sjokolade eller tannkrem (jeg trengte tannkrem!) – jeg blir svimmel bare av tanken, og forteller meg selv at det er helt ok. Det er jo jobben min. Skrive det av på skatten kan jeg også.

Hva er det med disse magasinene, som gjør meg så glad? Jeg er jo ikke helt blåst; de fleste klarer å provosere meg hver eneste gang med sin dikterende ånde og feilaktige sminketips (spesielt).

motemagasiner med gaver veske iknowthatmagazine

Bevis B) Gratis strandveske…

Jeg har aldri brukt et motemagasin som en guide for hvordan jeg selv skal eller vil leve, og jeg underviser alltid elevene mine til at det heller aldri skal være målet når vi skriver en sak eller skyter en moteserie. Det viktigste er å bli inspirert av en stemning, og ja – kanskje bruke magasinet som en form for kunst, når man som meg; ikke er så opptatt av kunst selv.

Det er jo en escape fra hverdagen, uten tvil. Ikke fordi man ikke liker hverdagen sin – men fordi man slipper å gruble over andre ting akkurat der og da. Og med mine uåpna magasiner, så vet jeg at flukten for i morgen ligger der – klar, vakker, polert og innbydende.

Så for å konkludere (ja, jeg har tydeligvis et poeng her også serru) så er da min hoarding av motemagasiner en uvane, om du vil, jeg ikke har tenkt til å slutte med – nei, scratch that: jeg ikke har LYST til å slutte med, med det første.

Og jeg tror at det er ok.

 

NOEN FLERE SOM HAR DET SÅNN? HVILKE MAGASINER BRUKER DERE OFTE Å LESE?

Les mer om Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

8 Comments

 1. Melissa

  juni 12, 2013 at 20:20

  Jeg var akkurat likt før! Spesielt var jeg begreistret for interiør blad. Rom 1-2-3 var en favoritt. Men selv om jeg gledet meg til hvert gang en nytt nummer dukket opp, merket jeg at selv lesing var egentlig noe helt annet. Jeg ble rett og slett urolig i kroppen, og fikk lyst på alt. Jeg fant ut at selv om det friste så har jeg sluttet med interiørblad. Det har jeg holdt ut i nesten 2 år.
  Har akkurat begynt med moteblad igjen. Det er sååå vanskelig å holde meg unnå de, men jeg har gjort det en stund. Jeg elsker å lese blader, men merke at jeg har ikke godt av å bombadere meg selv med så mye reklame.
  Dessuten så spare jeg en god del på ukeblad…men må innrømme at jeg savner de masse! Det jeg liker best med moteblad er inspirasjonen, og editorials/kampanjer…det er kunst for meg!

  • Tove Eggen

   juni 13, 2013 at 14:02

   Helt enig, Melissa! Viktig å se på det som morsomt og fint – og ikke dikterende ;)Jeg har fortsatt ikke blitt tatt av interiørbladene – og håper egentlig jeg ikke blir det, for DET kan bli riktig så dyrt det! haha Klemmer fra Tove

 2. Maria Terzan

  juni 12, 2013 at 20:45

  Ha ha ha, morsomt! 😀

  • Tove Eggen

   juni 13, 2013 at 14:02

   Takker og bukker 😉

 3. Lovelyliller.com

  juni 12, 2013 at 21:22

  har det enda værre hjemme XD

  • Tove Eggen

   juni 13, 2013 at 14:02

   Haha, det var da ENDA godt å høre! 😉

 4. Ag

  juni 18, 2013 at 21:50

  Heeey, du stjal artikkelen min jo! Skulle faktisk skrive om akkurat det å vere ei bladhore, etter oppfordring frå søss som også e den type ludder.
  Akkurat no har eg abo på Kamille, Kamille mor&barn og Stella, har et av/på forhold til KK, F&B, Mamma, Bo Bedre, Tara Smak. Kjøpa ALLE spesialmagasin og utgåver som handla om advent og jul sjølv om alle er like og også like frå år til år. Hadde meg i forgårs et utnyttelsesraid på bladkongen.no for å få heim makronmatter, vippeserum og noken fancy armband i gåve. Måtte kjøpe heilt nytt bryllupsmagasin forrige veke; Ditt eget bryllup, det var et befriande, annleis og meir avslappa bryllupsmagasin!
  You are not alone, Tove!!!

 5. Pingback: TENK OM ALLE MAGASINER SÅ SLIK UT? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.