iknowthatmagazine.com

100 år med stemmerett, kvinner – bruker du den?

Er det én ting jeg virkelig skammer meg over og som er like overraskende for andre som det er for meg, er det at jeg aldri har stemt. Eller, ok – jo, én gang ved et komunevalg i Lørenskog ,men jeg bodde strengt tatt ikke der lengre og hadde ikke satt meg inn i hvem som var hvem (ok, jeg kryssa av ved alle jentenavna!) .

Jeg var bare så forbanna over at jeg nok en gang hadde gått glipp av stortingsvalget på grunn av jobb sist jeg hadde sjansen, at jeg måtte stemme på NOE!

«Men du kan jo forhåndstemme» ja, ja ja – men så har alltid planen vært å faktisk dra å stemme på valgdagen. MEN, jobben min er rar og telefoner om man kan komme til studio NU, eller hente klær I GÅR, kommer tydeligvis alltid når jeg prøver å være en god statsborger, nei – scratch that; EN GOD KVINNE!

For da fantastiske kvinnefolk som Gina Krog og Eva Kolstad via livet sitt for at jeg skal ha rett til å faktisk stemme og kjempet for likestilling; så var det vel ikke for at jeg skulle være for travel til å ha tid til det?

Så, det var min «Column of Shame»  for i dag, men for å feire dagen  som markerer 100 år med kvinnelig stemmerett i Norge, lurer jeg på:

FØLER DU DEG LIKESTILT? BRUKER DU STEMMERETTEN DIN?

Les mer om Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Sonja Durand

  juni 11, 2013 at 08:40

  Jeg har stemt ved hvert eneste valg siden jeg ble 18 år. Selv om jeg faktisk har stemt blankt også, fordi ingen av alternativene så gode ut for meg, men jeg har vært bestemt på å bruke min rett! Og si hva jeg mener! Jeg har vokst opp og følt at jeg har alle rettigheter som kvinne, det har ikke slått meg engang at jeg ikke er likestilt. Jeg har også vært heldig å ha en far som har lært meg at jeg kan gjøre alt, hvis jeg vil, og at jeg kan klare meg selv. Det er jeg takknemlig for. Samtidig synes jeg at likestilling har blitt til likhet her i Norge. Jeg synes vi godt kan holde på forskjellene mellom mann og kvinne, på noen områder. Jeg elsker at mannen min holder opp døren for meg, og bærer de tunge posene, og passer litt ekstra på meg når vi er ute. Det gjør at jeg føler meg kvinnelig! Ja til de små forskjellene OG like rettigheter!

 2. Lin

  juni 11, 2013 at 10:51

  Enig med deg Sonja-ja til likeVERD og ja til feiring av forskjellene mellom kjønnene og gleden av å være unik fr hver eneste en av oss 🙂

  Mange satt i fengsel fordi de mente at stemmerett var en menneskerett,mens menn mente vi var merkelig og litt kriminell.

  Helen Hunts tippoldemor Augusta Hunt levde hele livet med å jobbe for kvinners rett og rett før hun døde da hun etter hun fyllte 90 tror eg var hun en av de første som fikk stemme i Massachuset av kvinnene.
  Ganske fantastisk å vite hvordan de sloss for noe vi i dag tar for gitt.

  Tove Kan du ikkje forhåndstemme? Det går jo an via nettet-da slipper du ha noen unnskyldning neste gang hahaha

  I vår familiebibel er det masse hull-min farmor skjærte nemlig ut alt hun ikkje likte med skalpell. Bla Kvinner skal tie i forsamlinger og sånne ting hahaha

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.