iknowthatmagazine.com

NEI TIL Å SE UT SOM EN IDIOT PÅ HØYE HÆLER!

Let’s face it. Vi nordmenn vil aldri bli verdensmestere i å gå med høye hæler. Sorry.

Her i Barcelona sprader damene rundt på 15 centimeter, løpendes gjennom parken for å rekke en 2-timers siesta med trening, lunsj i sola og helst en tur innom El Corte Ingles – mens vi kaver oss gatelangs med heroin-knekk i knærne og vrikker foten på repeat.

Kanskje er det fordi vi stort sett drar frem sko-skraperne (see what I did there?) når vi vet at promillen kommer til å nå minst 1,5 promille (hvor er logikken)? Kanskje er det fordi norsk vær ikke akkurat roper etter verken peep-toes eller pumps. Og kanskje vi rett og slett kjører for mye bil til å forsvarlig bruke killer-heels daglig.

En ting er sikkert. Vi bruker hæler mye mindre enn damene her i sør-europa (nei, jeg har ingen undersøkelse som støtter dette, men det føles riktig…?) og våre skjelvende ankler avslører oss hver eneste gang.

(Selvfølgelig rocker mange nordiske skjønnheter hæler – men stereotyper er morsomme av en grunn!)

Selv har jeg alltid sagt at hvis jeg bare var litt lavere (enn 1.85) så ville jeg gått med høye hæler HVER dag! Ha! As if…Folk som sier de har blitt vant til å gå på høye hæler, har egentlig bare blitt så numme i føttene at de ikke kjenner smerten lenger. Seriøst. Hæler er og blir jævlig vonde å gå med – og man ser verre og verre ut for hver time som går.

 

imaggrey

Alle illustrasjoner av Maren Tomine Pedersen for iknowthatmagazine.com

 

MEN! Som seg hør og bør i mote- og skjønnhetsverden, så finnes det alltid et mirakelprodukt som redder dagen (ja, dette er livsendrende og viktig). WEDGES! Eller (boring) kilehæler om du vil! Jeg har aldri prøvd en wedge som ikke er lett å gå med, og det ser overraskende bra ut også. (jo!)

Så, etter jeg pakka sakene for fire år siden og flytta fra Norge, så har jeg begynt å bruke hæler i allefall ukentlig – for let’s face it; her er jeg en gigant uansett om jeg går på sokkelesten eller slenger på 5-10 cm til! AND I LOVE IT! Litt høyde og vinkel på vristen gir en fantastisk holdning og det lille ekstra til antrekken.

Så, for oss som ikke er verdensmestere på hæler er det veeeldig greit med wedges (eventuelt chunky heels) så det ikke ser ut som om vi fortsatt leker oss med skoa til mamma…

Virkelig. Hvorfor kaste bort tid, penger, muskler og tær på smertefulle pumps når man heller kan gli inn i et par wedges, løpe rundt og rule gata fra morgen til kveld?

SHOPPINGGUIDE:

(Trykk på adlinks under bildene for mer info)

Ok, ok – noen ganger er pumps finere og verdt det. I get it. Men er det bare jeg som syns wedges er sykt mye lettere, fine og enklere å gå med?

KJØR (viktig) DEBATT!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

8 Comments

 1. Lin

  juni 10, 2013 at 19:49

  Før var eg sko oman,men nå har eg en dum ankel som ble tråkket over på et dansegulv engang. Halvhøye litt tøffe brede hæler eller wedges er best for meg. Tynne høye hæler er ingen vits i.
  Selvom eg KAN gå med det,kramper eg noe sykt opp siden ene ankelen er mye mindre flexibel…

  • Tove Eggen

   juni 10, 2013 at 19:57

   Da er du herved UNNSKYLDT! haha 🙂 Nei uff, pumps er uten tvil veeeldig lekre – men også det motsatte hvis foten kramper opp…haha..Klemmer fra Tove

 2. Ag

  juni 10, 2013 at 20:12

  Åh, eg hata høge hæla.. Klara ikkje å gå med det, men wedges rocks! Har et kjempekult par (frå Spar Kjøp til 199,-!!) som ser ut som litt sånne casual Blend-sko, men med wedges og små nagla bak. Når eg har på dei sammen med dongritights og bikerjakka, då føle eg meg on top of the world!

  • Tove Eggen

   juni 10, 2013 at 20:45

   Seriøst – jeg tror at vi farlige Oslofolk går glipp av MYE bra Sparkjøp-kupp! (virker sarkastisk, men det er det ikke!)

 3. Lin

  juni 10, 2013 at 22:46

  You have NO ide!! Det er litt sånn………..ikkje fullt så *glam* som *pradamark*

  men man kan handle på nett og eller via katalog for de som bor i glissgrente strøk haha

 4. Sonja Durand

  juni 11, 2013 at 07:07

  Jeg er av de som elsker høye heler, og er de gode på foten (ja, det finnes faktisk noen lester som passer bra!) kan jeg gå med de leeenge. Kjøpte meg nylig noen wedges, for jeg tenkte at det var et fint alternativ…har aldri snublet så mye i mitt liv. Var redd jeg skulle falle kjolekledd med hodet først over Oslos brostener, Nei, takke meg til et skikkelig par med pumps!

 5. Kristine

  september 11, 2013 at 16:50

  Jeg eksker å gå med heler, det er liksom noe med holdnigen man får, som får man til å se litt penere ut 🙂

  For meg er det viktig at skoen er lett og at den sitter godt, da kan helen være så høy den bare vil uten at jeg får vondt i beina av den grun! Jeg har både flyd i mange timer, løpt og lekt med mine små stesøsken, og danset utallige netter vekk i mine favoritt heler, uten å få det miste vondt. Mens jeg har andre heler som verker etter bare noen minutter.

  For meg handler det mest om skoen sitter bra på foten, og at man ikke går i fella med å kjøpe sko som ikke sitter rett, og tenker man kan gå de inn.. det blir skjelden bra. En hel, eller en sko da, skal jo være en forlengelse av foten, sitter den ikke rett, vil den ikke bli det, og da ser det bare klumsete ut. 🙂

 6. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.