iknowthatmagazine.com

REISEGUIDEN DU FAKTISK FÅR BRUK FOR: Barcelona Edition

Selv har jeg bodd i Barcelona i over fire år, men det hele begynte med en hoppe-på tur i 2009 hvor kjærligheten slo ned med all sin kraft!

(Harry – I know…)

Selv om det er store forskjeller fra å være på ferie i, og bo i en by, så er begge like fantastiske på hver sin måte.

Det fine med Barcelona er jo at du har strand, storby, shopping, kunst og mat på samme sted. Derfor er det en like perfekt kjærestetur (gutta kan jo gå litt lei av bare strand, strand, strand – meg selv inkludert) som venninne-, familie-, søster/mor-tur.

Jeg kan jo snakke i timevis om Barcelona og alt det har å tilby ned til minste detalje, men  – man har da et liv, så her er de tingene som jeg alltid anbefaler og som jeg syns er verdt å få med seg på ferien!

Jeg vet at flere skal til Barcelona i sommer, og selv om det skjer mye økonomisk her så er det beste for landet turisme (frem til politikerne klarer å skjønne at for at et land skal gå fremover så må de tenke på utdannelse, jobb og helse).

Men ja, det er billig her og Euroen er på mellom 7-8 kr nå så her får man maks utbytte. Barcelona er en sånn by hvor man kan leve dyrt eller latterlig billig, og begge alternativene er like fantastiske.

Så, velkommen skal dere være og bruk så mye av deres norske penger som mulig! haha 🙂

 

STRANDA

strand barcelona iknowthatmagazine

Barcelona sentrum hadde faktisk ikke en strand før Sommer-OL i 1992.

Mye skjedde på den tiden og takket være utbyggelse av strand og parker så har Barcelona nå blitt Europas mest besøkte by (!). Stranda strekker seg hele 4.5 km – og har blitt kåret til top ti beste strandbyer av National Geographic og Discovery (!).

Den mest brukte delen av stranda (for turister) er Barceloneta og Bogatel. Her er det stappfult og mye liv og røre. Området som ligger ved Hotel W er forresten nudiststrand, og ikke før i fjor ble det ulovelig å gå naken i Barcelona – så titt og ofte så man nakne folk i parker, på Placa Espana – ja, overalt!

Men nå har det til og med blitt ulovlig å gå i bar overkropp eller bikini på Las Ramblas (vår Karl Johan), so things are changing…haha…

For litt renere vann og strand, ville jeg fulgt strandpromenaden fra Barceloneta videre nordover og slått meg ned på et finere sted som er litt roligere. Man kan også ta tog eller bil til nærliggende byer langs kysten som alle har store strandområder.

Jeg anbefaler Sitges, Terragona og Callafell hvis man vil sørover, og Calella, Pineda del Mar og Escala hvis man vil nordover.

Stranda er full av folk som selger massasje, drikke, mat etc. – og det kan bli litt slitsomt, men det er også veldig fint når man faktisk er tørst eller vil ha massasje (duh).

Hvis du blir skikkelig lei (som jeg lett blir) er det beste å si med bestemt stemme:  «no, gracias…»  eller ikke svare – altså NO EYE CONTACT…haha…man føler seg kjip, men man får i allefall være i fred (Ja, jeg er en kynisk jævel).

OBS! Vær forsiktig med verdisaker, aldri la det ligge synlig og hvis du MÅ gå i vannet uten at noen passer på, så legg alt under håndkle og be gjerne noen som sitter i nærheten (som ser ut som turister) om å passe på.

Metro: Barceloneta

Metro: Ciutadella

 

SHOPPING

Hotel Duquesa Barcelona iknowthatmagazine

Spar opp penger, fordi selv om det er billig her så blir det fort MYE shopping.

Det er faktisk nesten litt vanskelig å anbefale noe spesifikt fordi nye småbutikker dukker opp hele tiden. Så det beste med Barcelona er å gå seg litt vill i de forskjellige områdene.

De beste bydelene (barrios) for shopping er:

 • El Borne (metro Jaume)
 • Gracia (metro fontana)
 • Passeig de Gracia (metro: passeig de gracia eller diagonal) – shopping-gate med designer-butikker og andre godsaker
 • Placa Cataluny (metro: Placa Catalunya eller Urquinaona)
 • Avinguda de Portal de Angel – shopping-gate
 • Gothico (metro: Liceu eller Jaume)
 • Diagonal Mar – shopping-senter PRIMARK & SEPHORA HER! (metro: El Forum Maresme)
 • Mare Magnum – shopping-senter
 • Glorias – shopping-senter ved den kjente Torre Agbar bygningen

 

torre agbar glorias iknowthatmagazine

Ja, det er billigere her på Zara og H&M og av andre fantastiske kjedebutikker så har spanjolene Stradivarius, Sfere, Promod, Bershka og Blanco. Også utrolig mange fine interiør-, nipsnaks- og second-hand butikker her – men dere MÅ sjekke ut butikkjeden Natura, en av mine absolutte favoritter!

 

SEVERDIGHETER

  pepperkakehus park guell iknowthatmagazine

Barcelona er egentlig en hel severdighet i seg selv, og noe av det beste med å være her er å gå seg litt vill (bare ikke gå deg vill i bydelen Raval!)

Nydelige bygninger, parker, strukturer og kunst absolutt overalt og jeg husker da jeg var her første gangen at jeg var helt betatt av lyset og fargene – høres rart ut, men du skjønner det når du er her! Livet er liksom litt ferskenfarget 🙂

Men steder som jeg syns alle burde se er:

Park Guell- av Gaudi: Helt fantastisk vakker og man får utsikt over hele byen som jeg syns er vitkig. Husk å gå helt opp på toppen til korset! Jeg anbefaler å ta metro til Valcarca, da begynner man turen fra toppen og går ned. Det er rulletrapper (!) i bakkene (ute) fordi det er så bratt….haha…sykt….Ta med lunsj, en baguette med smør, ost og skinke og slå dere ned på benkene i buskene og nyt lyden av musikanter og samba og de små husene som for oss minner om en pepperkakeby! (metro: Lesseps eller Valcarca)

Placa Espana – Montjuic: Fantastisk vakkert område med gamle torreo stadium (tyrefekting ble ulovlig for 2 år siden) som nå er kjøpesenter, OG har rocke-museum 🙂 stor fin rundkjøring med statuer, innlemmet av en stor Fira (messe) som leder opp til slottet montjuik, kunstmuseum, massive fontener (med lysshow hver tors-søn på sommeren fra kl 20/21) og rulletrapper som leder opp på «fjellet» og til OL-stadium! Fortsetter du videre kommer du også til gondolene som går fra Bareceloneta til toppen av Montjuik, DEN har jeg aldri tatt – litt høydeskrekk, but tell me how it goes…haha..

Sagrada Familia: Tja, jeg bruker å si at dette ikke er SÅ viktig, MEN etter vi bodde hos ei venninne en uke i fjor sommer som bor rett utenfor, og drakk kaffe i en skrågate som har full utsikt over herligheten hver morning, så ble jeg overbevist. Man må bare få det litt på avstand. Fortsatt ikke vært inni, det koster tross alt 20? (gjerrig som jeg er) og de turistkøene får jeg fnatt av, men igjen – tell me how it goes! OG, sett dere ned med en kaffe/cerveza/clara på kafeene som ligger i skrågata. (metro: sagrada familia) 

sagrada familia kirken barcelona iknowthatmagazine

Park Ciutadella: Barcelona’s svar på central park. Stoooort område som man bare må gå seg vill i! Massiv gullfontene med statuer – og jeg mener, massiv! En stor Mamut (don’t know why) og innsjø for romlemantisk båtroing – evt. mer Bridget Jones versjon på halv to… Ta med lunsj, drikke, underlag og nyt musikk, gateartister og livet 🙂

Las Ramblas: OK, så må man vel få med seg Rambla, som er som Karl Johan – hovedgata (men intet slott på slutten) – det er stappa fult, og egentlig ingen butikker eller restauranter som er videre verdt inspekjson, MEN som jeg alltid sier: SE OPP! Altså, ikke se opp for tyver (men gjør det også), men se opp på arkitekturen og utsmykningene – disse er veldig inspirerende.

La Boccaria: Ferskmarkedet som ligger litt lengre opp fra midten av Rambla med all mat og liv og røre du kan tenke deg. Også tapas steder, hvor den mest anerkjente er KIMs 🙂

Tibidabu: Slottet/Kirken og 20talls-tivoli på toppen av fjellet som gir et fantastisk bakteppe til Barcelona. Ikke et rent must, men absolutt en fantastisk opplevelse å få med seg!

Camp Nou: Barcelona Fotball sin stadium, det er jo rett og slett veldig gøy å se Barcelona spille – stooor stadium, max liv!

barcelona fotballklubb iknowthatmagazine

 

RESTUARANTER

Placa Reial Barcelona ferie Iknowthatmagazine  Origins restaurant barcelona iknowthatmagazine

Origens

Min absolutt favoritt restaurant, som ligger i El Borne, bak universitetet OG i Gracia er ORIGENS. En fantastisk katalansk restaurant med supert utvalg av viner for dem som bryr seg om sånt. Det er et veldig spesielt konsept, og pass på at du ber om «magasinet» og ikke bare «dagens meny»! Hver måned lager de nemmelig et magasin, ok – du trenger ikke lese det, men her viser de hver rett med bilde av rett OG ingrediensene – noe jeg digger! Fantastisk kjøtt, men også supert for vegeterianere! Rettene er småretter, så bestill gjerne litt av hvert – det bruker vi å gjøre. Salaten Mixed Nuts, Quince and Cheese er et must! Lam og and er spesielt godt, men ALT er godt! og rimelig 🙂

Ohla

Lyst på gourmet Tapas som ikke er for dyrt? Ohla hotel har en FANTASTISK restaurant, med nydelig mat og service (som ofte kan være litt tricky her, just so you know!) Gjennom wheninbarcelona.com kan du bestille bord med super meny til en billigere penge! Man kan også velge om man vil ha øl-meny eller vin-meny som jeg syns er litt kult for oss som ikke er sååå vin fuzzy 😉 Ligger veldig sentralt til i Via Laietane – mellom metrostoppene Jaume I og Urquinaona. 

7 Portes

En av Barcelonas mest kjente restauranter, så å reserver bord er et must! Ligger nede ved havna, rett før man går inn i promenaden mot Barceloneta og er full av historie og kjente folk som har spist. Signaturen er sjømat, men har nydelig kjøtt og noe for alle 🙂 Denne restauranten ble started i 1836 så historien er til å ta å føle på!

Xampaneria/La Champagneria

Dette er uten tvil en av de mest spesielle opplevelsene man kan ha i Barcelona, og noe man kan bli litt overvelmet av hvis man bare tar turen selv. Jeg anbefaler å hoppe på en tapas og bar tour med Wheninbarcelona.com for best opplevelse både her og andre gjemte skatter. Rett og slett en konstant stappfull tradisjonell brun bar, fra morgen til kveld, med byens beste og billigste cava – spesielt den rosa! Love! Mat får man også i form av små bocadillas og skinke over en lav sko. Fantastisk opplevelse for en vennegjeng, og her finner man alle aldre, men mest fra 25-70 🙂

Bar Lobo

Det fantastiske med Bar Lobo, bortsett fra kurrant tapas og god service i fine omgivelser er location, location, location! Den ligger rett ved Las Ramblas – og er en flott escape fra de hektiske gatene på en liten plass hvor man kan nyte maten i solen eller i skyggen fra restaurantveggen – eller inne så klart (men nordmenn sitter ikke inne vel?). Prisen er også veldig hyggelig, og nydelig utvalg av vin – spesielt boblende rosévin er fantastisk her. Lite tips – doene er nok ikke opptatt, bare veeeldig tunge dører! haha, you’ll understand when you’re there 😉

 

Rossini

Hvis du vil spise på Placa Reial, noe som er veldig hyggelig dog turist til tusen, så er en av favoritt restaurantene mine Rossini. Italiensk restaurant med én side av restauranten til enkle (gode) pizza/pasta retter og den andre siden til KJØTT! Det er veldig vanskelig å finne restauranter med kjøtt og saus her faktisk, så denne er helt topp og igjen veldig fine priser! Man må dessverre velge hvilken side av restauranten man vil sitte på og da hvilken meny man vil bestille fra – dette er litt rart, men gjør at kjøkkenet fungerer raskere…Hvis man virkelig vil ha godsakene, så ber man om bord inne i kjelleren!

Andre restaurantråd: Man kan komme over en del drit her, rett og slett. Turistrestauranter med dårlig mat, og lokale steder med utrolig dårlig service. De prøver ikke å være frekke, det er bare kulturen. Ofte sitter man i 20 minutter før man får service, og sjeldent blir man spurt om man vil ha påfyll – crazy, I know! Derfor går jeg ofte inn og sier i fra at HER ER JEG 🙂 haha. Hvis man virkelig vil ha en smaksopplevelse uten å lete seg i hjæl, anbefaler jeg å bestille bord gjennom wheninbarcelona.com som også hjelper deg med HVOR det er best!

 

UTELIV

catwalk utested barcelona iknowthatmagazine

Folk er glad i en fest her, men de som er enda mer glad i det er kanskje studentene og yngre turister.

Derfor har selve utelivet aldri vært en stor del av det jeg gjør. Vi setter oss heller i en park, eller vanlig bar som man finner overalt.

Det er ikke lov å drikke offentlig i Barcelona, men det er helt vanlig i parker og på placas.

For glam-utelivet er det stranda som gjelder, eller Bikini som ligger i rikmannsstrøket Pedralbes – her henger Barca og annet godtfolk. På Barceloneta/Villa Olympica ligger ymse loungebars og klubber – men for skikkelig club opplevelse er det Apollo, Catwalk og Razzmatazz som gjelder. På Placa Reial er det også flere barer og diskoteker – rockebaren Side Car, eller Latino Baren Jamboree.

BOSTED / HOTEL I BARCELONA

hotel-banys-orientals

Første gangen jeg var på ferie i Barcelona, så leide vi en leilighet og det syns jeg er det beste alternativet for å virkelig oppleve byen.

Da kan man ta seg en tur på Boccarian – mathallen, og handle inn ferske råvarer og lage seg nydelig mat selv. Det finnes flere utleiere, og igjen kan wheninbarcelona.com hjelpe dere med det eller hoteller. Av hoteller liker jeg Banys i El Born, H10 hotellkjeden, Vinci Marittino og selfølgelig Mandarin eller Majestic hvis man vil ha luxxx 🙂

Litt forhåndsregler: Barcelona er en fantastisk by, og man bare nyter å tusle rundt i gatene og ligge på stranda. Men det er kjent for sine jævla lommetyver som gjør oss i befolkningen utrolig sinna. Men, det er ingen vold så ikke vær redd eller noe – bare pass på veska og ha den alltid foran deg og aldri bak. Glem ryggsekker, det er et trist syn å se turist etter turist med ryggsekken foran i steden for bak. På stranda må du aldri la ting av verdi ligge synlig eller alene. Sørg i såfall på at noen rett ved siden av passer på. Ikke forvill deg ut i bydelen Raval (spesielt fra midten og ned mot havet) eller Barceloneta sent på kvelden/natta, og prøv å ikke gå alene. Igjen, det er ikke farlig, men så kjedelig å måtte ordne nye kort etc. Bare ikke la folk stå nærme deg uten grunn, ikke la mobil/lommebok ligge på restaurant/cafe-bordet og ikke la folk som deler ut flyers til utesteder du ikke kan se, nærme seg. Det er lommetyver vi snakker om, så de finner unnskyldninger til å være nærme deg 🙂 Jeg og mannen er rene metro-vigelanter og har stoppa utallige lommetyver in action, men hvis du skulle være uheldig og fortsatt ser tyven så bare rop høyt: PARA TU PUTA LADRON – også slipper de vanligvis sakene og løper…

NOEN SOM SKAL TIL BARCELONA? ANDRE HOTTE BARCA-TIPS PÅ LUR? 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

23 Comments

 1. Beate

  juni 6, 2013 at 09:38

  Vi var i Barcelona i påsken for 3? år siden. En av se fineste byene jeg har vært i. Og vil gjerne tilbake! En langhelg ble alt for kort.

  Tips for de med unger er dyrparken og akvariet. Vi var der selv om vi var bare «voksne» på tur 🙂 Delfinshow og tunnel med haier som svømte over deg. Og showet på magic fontene var utrolig bra. Og ja vi tok de taubanene/gondolene 🙂

  • Tove Eggen

   juni 6, 2013 at 10:20

   Ja, er det ikke en fantastisk by! Dyrehage mitt i sentrum er jo helt topp for ungene (selv om den er litt stusselig) – også er det store fornøyelsesparker ikke langt unna (Puerta Aventura, Aqua Leon bl.a.)

   Magic Fontene på placa esapana/montjuik er et must! love it 🙂

   Man trenger en god uke, helst 10 dager – gjerne i en leilighet for å virkelig ta inn over seg fantastiske Barcelona, ja 🙂

   Klemmer fra Tove

 2. Linda M

  juni 6, 2013 at 09:57

  Har bestandig hatt lyst til å reise dit :)Men hvordan er det med språk, har forstått det slik at spanjolene er heller dårlig i engelsk.

  • Tove Eggen

   juni 6, 2013 at 10:21

   Haha – vel…de sliter fortsatt, MEN i sentrum og på de fleste turistingene så snakker noen Engelsk. Og det er jo litt av sjarmen også da, spesielt siden de veldig gjerne vil at du skal forstå (ikke som franskmennene med andre ord…haha) også er byen i seg selv veldig internasjonal, så alltid noen som kan hjelpe 🙂 Klemmer fra Tove

 3. Melissa

  juni 7, 2013 at 13:23

  YESS! Tusen takk Tove for dette artikkel…jeg reise nå i 2 uker og skal bo på leilighet i 2 uker…glede meg…

  Jeg kan tenke meg at det er VELDIG varmt nå i juli.Vil helst ikke kjøpe så mye nytt her og heller spare til turen og kjøpe der…men her er noen spørsmål hvis du gidde å svare!

  -Har du noe tips til gode/komfortabel sko som kunne passe å ha på deg der (med tanke på man skal gå veldig mye,osv)? Har jo litt finere svart Nike sko men…ugh..de ødelegger noen antrekk så voldsomt :/

  -Er det noe plagg som er no-no i varmen? F. eks dongerishorts?

  -Ble det kjøligere om kvelden? Litt usikkert hva slags «finklær» jeg skal ha med meg til finere middager og slikt.

  -Er det NOEN butikker du anbefale til større størrelser som DU liker?

  • Tove Eggen

   juni 10, 2013 at 14:42

   OHHH! FUN! Leilighet er det DESIDERT beste! Det har faktisk vært veldig kaldt (for Barcelona å være) frem til nå – men hetebølgen skal komme på onsdag, og i Juli/august er det absolutt varmest..haha..så man trenger ikke så mye klær, er vel det jeg har lært meg. En god shorts som funker like bra til strand som til by, et par topper – og forskjellige sko. Man går så mye, og eneste måten å unngå for vonde ben er å bytte sko ofte. (Helst ikke for flate sko). Sketchers har faktisk noen veldig gode gå sko, som ikke er for stygge! haha…Men Havaianas funker faktisk også, fordi de er så myke – men igjen, key trick is to change shoes!
   Imitert skinn, polyester og høyhals kan man bare droppe. Dongeri på kvelden går greit med en løs topp og sandaler.
   Blir litt kjøligere, men Barcelona er en KLAM by – så, lettkledd fra morgen til kveld..haha..
   I Barcelona har vi Primark, med størrelse opp til 48 – så den bruker jeg mest. Ellers har H&M øverst i Rambla + størrelser (og billigere) og maxi-kjolene til Zara og Mango passer noen ganger. Men er lite plussize her..Håper det hjalp! Klemmer fra Tove

 4. Sara Maria Kvernevik

  juni 7, 2013 at 19:14

  Mange fine Barca tips her 🙂 Savna Barcelona! Var der på jentetur i heile 16 daga når eg var 17 år , for 8 år sida!!!! ( Skjønna enda ikkje korleis eg fikk lov til det?? ) Men det var heeeilt fantastisk og eg savna byen! Eg har nesten «gløymt» det litt pga at det va so utrulig masse inntrykk og masse å sjå… men det som gjorde størst inntrykk va som du skreiv fargane i byen!! JA , heile byen e litt pastellfarga!! Fantastiske bygninga! :)Vi va der nede når det var sankthans (eller «jonnsåkkafta» som vi her på bygda kalla det her heime)… Og det va jo som en gedigen nyttårsfeiring der nede ! Fantastisk!! Og litt skummelt.. folk skaut jo opp raketta på gata !

  Men alt i alt! Eg elska Barcelona og skal definitivt tilbake…

  • Tove Eggen

   juni 10, 2013 at 14:44

   Jaaa! Åh! Og nå er det jo snart San Joan igjen, fantastisk dag, kveld -natt, morgen! haha! Alle går kledd i hvitt på stranda og fyrverkei overalt 🙂 Skummelt med barn, og minsten måtte en tur på akutten i fjor (gikk heldigvis helt bra) – så hold barna litt unna dette. Man tenker at det er trykt fordi voksne er der og det er små kinaputter som folk kjøper fra stands – men, ja…de er ikke så trygge du… Kom tilbake til Barcelona, hun er fortsatt ferskenfarget! Klemmer fra Tove

 5. Pingback: DO THIS DON’T: Klag på jævlig service! - iknowthatmagazine.com

 6. Julie

  juni 19, 2013 at 20:53

  Vi er 4 jenter på 20 år som skal til Barcelona i 14 dager! Gleder oss kjempe masse. Ser du har skreve om utelivet,men vet du om noen klubber som er i alderen våres? Der man kan kjøpe drinker og danske til nymoderne musikk?

 7. Pingback: OMG! – PRIMARK TIL NORGE! - iknowthatmagazine.com

 8. Hilde

  august 8, 2013 at 12:11

  Hei Tove!

  Takk for fin reiseguide! Denne kommer godt med når vi skal besøke Barcelona i september. Jeg har vært der en gang tidligere, mens min kjære er med for første gang. Jeg planlegger å kjøpe turen som bursdagsgave til han og gjett om jeg gleder meg! 🙂

  Ser på hoteller i denne stund og ser at flere andre reiseguider anbefaler hotellet Barcelo Raval. Hva mener du om dette? Er det dette området man helst ikke skal rote seg borti på nattestid?! Hvordan er det her på dagtid?

  På forhånd takk!

  Smil fra Hilde

  • Tove Eggen

   august 8, 2013 at 17:20

   Så gøy! Barvelo Raval er et relativt trendy hotel, litt små rom men veldig fint. Men – området er bare ikke kult, dessverre…veldig lett å forville seg «feil», både på natt og dag, så hvis du finner noe annet så ville jeg gått for det. Banys i eø borne er ypperlig location og kule rom, synes jeg. Ellers er Silken også veldig kult. Hvis dere bare trenger et klassisk hotelrom til å sove på, er H10 kjeden veldig grei med god service 🙂 Ellers kan http://www.wheninbarcelona.no hjelpe deg med både hotel, restauranter, vingårder og bar/tapas-runder 🙂 Kos dere max, for en fantastisk kjæreste du er! Klemmer fra Tove

 9. coach outlet

  august 26, 2013 at 17:28

  tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea| Your website is missing out on at least 300 visitors} Outlet Store Online supply High Qualityat the lowest price,no tax.

 10. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

 11. Pingback: HVORDAN ER VÆRET I BARCELONA OG HVA PAKKER MAN I KOFFERTEN? - iknowthatmagazine.com

 12. Coco

  juni 17, 2014 at 04:52

  Heisann! Takk for flotte tips! Tenkte å feire jul og evt nyttår i Barcelona i år,- har du noen gode tips og generell informasjon for en sådan reise? Jeg tar med mine foreldre…

  • Tove Eggen

   juni 17, 2014 at 18:21

   Jøss, så spennende! Da er det masse som skjer og flust av turister så lurt å bestille tidlig 🙂 her feires egentlig ikke julaften, men «dia de los reyes magos» de magiske kongers dag den 6 og 7 januar, og 8 januar braker det megagigantiske salget løs, så mange kommer for det og på kvelden 6 jan er det stor parade gjennom byen. Det kan lett være riktig så varmt, men også ofte regn så tenk gjerne på det og så er det alltids fint å booke restauranter i forveien – hos wheninbarcelona.no får du god hjelp til det 🙂

   • Coco

    juni 18, 2014 at 04:30

    Takk! 🙂 Har egentlig tusen spørsmål til, men skal gjøre grundig research nå, og se hva jeg kan få til! 😉 woop woop!

 13. Anne

  juni 23, 2014 at 23:16

  Hei!
  Vi er 2 vennepar som drar på 5 dagers langweekend til Barcelona i Juli. Flybillettene er booka, kun hotell igjen. Det ansvaret har havnet litt på meg, men jo mer jeg søker å leter rundt, jo vanskeligere blir det å finne noe. Kanskje du har gode råd hvor vi kan bo?
  Vi har følgende ønsker:
  – Fint og rent
  – Basseng på hotellet
  – Sentralt men og nær strand
  – Rolig og trygt område
  – Gjerne balkong knyttet til rommene
  – Maks 12-1500 kr pr natt
  Har du noen gode forslag til oss? 🙂

 14. Elin

  oktober 3, 2014 at 08:40

  Hei!
  Så flott reiseguide du har laget. Ser at det er en stund siden, men håper allikevel du får med deg denne kommentaren og kan svare 🙂

  Du skriver at man ikke bør gå sev vill i bydelen Raval, uten at du skriver hvorfor. Så jeg lurer veldig på det 🙂

 15. Eli Dahl

  mars 3, 2015 at 12:53

  Hei Tove
  Jeg og en venninne reiser til Barcelona i april. Vi har lest den fantastiske siden din og gleder oss masse. Har du noen steder vi 50+-60 kan gå ut omkvelden

 16. Geir

  oktober 9, 2016 at 15:27

  Hei Tante Tove. Greit med reiseopplysninger.men mye av dette du skriver kan man på en måte finne ut selv , uten at du leggefr ut i det vide å breie. Bruk internett. Skal til»din by»i mars 2017.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.