iknowthatmagazine.com

NORDMENN PÅ FERIE: Alkiser med solfaktor 6…

Ja, for det er det alle nordmenn er på ferie. Vi skal bli kanonbrune på så kort tid som mulig, og da er det jævlig viktig med lav solfaktor!

Og gang på gang tar vi feil. I hvert fall jeg.  Man sitter på flyet til Kreta eller Gran Canaria og bare GLEDER seg til å kjenne de gnistrende solstrålene grille de likbleke kroppene sine. Alt i håp om å bli seende ut som en sexy latino på hjemreisen. Hvor ofte skjer det egentlig?! Aldri i mitt liv i hvert fall.

Punkt nummer to på den milelange (neida) lista over feil nordmenn gjør i syden er alkoholinntak. Det blir som en slags sperre som bare åpner seg totalt med en gang folka har boardet inn på flyet fra gardermoen. Da er det frem med spriten, ølen og drinkene med en gang. ”Haloo, jeg er på ferie da…” Alt er lov i syden. Kveld etter kveld går det kåte, bleke nordmenn på jakt etter den mest trashy baren for å drikke seg drita, rett og slett. Og nå refererer jeg ikke bare til de 18-årige guttungene i desperat søk etter blonde bootyshakere. Jentene er ingen unntak. De tripper rundt i bittesmå minikjoler og dårlig påsatte extensions.

Uansett om du er hanne eller tispe, så ender det opp i det samme. En sinnsyk hodepine med fylleangst dagen etter.

Men hvordan er det man skal te seg da?!  Når man verken kan ta seg en Sex on the Beach eller grille seg med babyolje, før du blir kalt harry?  Nordmenn har jo disse stygge ryktene på seg… Urettferdig? – Mulig det, men hvor ofte ser du ikke disse tilfellene på sydenferie til turistdestinasjonene Kos, Gran Canaria, Tenerife eller Kreta? Det eneste nordmenn kan på spansk er jo  ” Ono cerveza por favor” (trenger ikke oversettelse en gang).

 

Så hvorfor driter vi oss ut hver gang? Haha, det er jo latterlig moro! Du får det ikke mer moro enn på jentetur til Mallorca med hæla på bardisken og du synger (skriker) ”HEYY MACARENA!” Det er bare det at nordmenn har så utrolig dårlig rykte i de sydlige landene. Og jeg skal ikke gjemme meg under stolen jeg heller. Dòg- jeg er mindreårig så alkoholinntak kan du ikke ta meg for, men solfella. DEN går jeg i hver bidige gang.

julie solbrent ferie iknowthatmagazine

Les mer om Julie HER!

Comments

comments

Julie er en pescaterianer med lidenskap for mote og skriving, noe hun får utløp for både her på iknowthatmagazine, Vixen og Stella. Når hun ikke sitter og trykker på macen, er hun opptatt med dyrevern og dyrenes rettigheter. Trening er også en viktig del av hverdagen hennes, men det er ikke alltid døgnet har mange nok timer.

5 Comments

 1. Sonja Durand

  juni 5, 2013 at 09:11

  Morsomt! Og sååå solbrent da! Uff, det er vondt det. Var mye solbrent som barn og ungdom.mDet betaler jeg for nå, med dyre kremer og behandlinger for å bedre huden:-)

 2. Lin

  juni 5, 2013 at 11:26

  Uff Sonja håper du passer veldig på,hud husker og de som var brent mye før er de som betaler for solskader og hudkreft.Sjekk føflekker og alle endringer i huden.

  Søte Julie,solbrentfelle må du faktisk slutte med å gå i av hensyn til egen helse. Nei vi snakker ikkje om rynker og pigmentflekker,men ødelagt dnh samt immunforsvar i huden som gjør oss lettere syke.

  Kommer innlegg om UV fra meg snart
  På jobber eg UV politiet of fortelle kjapt unge menn at det er ikkje matcho og dø av hudkreft,da kjøper de oftere litt høyere faktor;)

 3. Lin

  juni 5, 2013 at 11:27

  ble helt satt ut av ditt røde ansikt haha og glemte å si at du har Nordmenn på kornet;)

 4. Anne-Grete Kvernevik

  juni 5, 2013 at 13:30

  Hehe, mykje sant der, skal ikkje nekte for det. Men eg ser veldig mange høflige nordmenn på sydenferie, og har ofte fått høyre at det er vi som er høfligast av våre skandinaviske og nord-europeiske medreisande. Det er vel bare det at det er desse brautande fyllekulemenneska som høyres og synast best 🙂

 5. Melissa

  juni 6, 2013 at 06:47

  Jeg er sååå glad at jeg var en goth og fornektet alt sol mens jeg var tenåring. Nå nærmere jeg meg 40 år og har ingen rynker i det hele tatt. Jeg smøre meg med faktor 50 hvis jeg gå ut. Har funnet ut for meg at det er ikke vits å bli brun, det bli uansett mislykket. Til og med selvbruning. I fjor tok jeg spraybrun behandling og det var ufattelig MØRKT. Jeg sa at det skal ikke være for mørkt, dessuten hadde jeg striper og områder der det var ikke farge…så satt det seg i strekkmerke på hoftene også! UGH! Do not like! Nå synes jeg det er egentlig fint å slippe alt mas med å bli brun…nå vil jeg heller oppnå litt Dita von Teese-aktige snehvit hud 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.