iknowthatmagazine.com

NESTE FREDAG ER JEG TYNN!

Er du også av typen som hopper over overskrifter som ”slank til sommeren”, ”fire tips til flat mage”, ”sommerslank”, og ”ned i vekt med styrketrening?”.

Jeg også. Jeg lever nemlig i fornektelsesland, et land hvor jeg innbiller meg at sommeren aldri kommer, og at jeg er ti kilo mindre enn hva jeg faktisk er. Jeg liker meg best når hver dag er en fest! Hvert år er overraskelsen derfor stor når sommeren faktisk kommer, den blomstrete kjolen sitter like stramt over kjærlighetshåndtakene som i fjor og får meg til å ligne mistenkelig mye på moren til Tinky Winky i badedrakt. Heldigvis er det i slike situasjoner jeg har lært å holde hodet kaldt og finne frem macen, slik at jeg kan spørre min gode venn google om en quick fix.

”Ikke svikt meg nå!” ber jeg inni meg og puster lettet ut i det jeg roter meg inn på en artikkel om ”Rikshospitalets suppekur”.

Skulle du blitt kvitt noen kilo til bikinisesongen, eller er festkjolen du skal bruke om et par uker litt for trang?” Ja!! tenker jeg høyt.

Fortvil ikke! Det er mulig å bli kvitt noen kilo i en fei.” Hurra! Hurra! Hurra! nærmest roper jeg, og skummer gjennom resten av teksten for å komme raskest mulig til oppskriften. Alt jeg trenger å vite er oppskrift+7 dager=tynn, og det har jeg allerede lest. Faktisk har jeg også allerede rukket å se for meg hvordan jeg neste uke ved lunsjtider sprader rundt på Huk i reneste Pamela-stil, og nå er jeg utålmodig etter å sette i gang. Jeg mener, dette er jo midt i blinken for en med stålkontroll sånn som meg. Tross alt skulle jeg jo være tilbake i pre-prego form tre måneder etter fødsel, nå har det gått tre år, men det kan er jo helt normalt med en liten avstikker?

Med stor iver skriver jeg handleliste, og bytter ut prikkene over iene med hjerter i lykkerus; 2 bokser hermetiske tomater, 3 store purre, 1 pakke nudler,1 bunt stangselleri, 2 bokser grønne bønner, 2 grønne paprika, 08, kg gulerøtter, kylling eller kjøttbuljong. Tanken på hvor sexy jeg kommer til å bli gjør at jeg helt glemmer at jeg faktisk skal spise skvipet også.

PÅ FREDAG ER JEG TYNN IKNOWTHATMAGAZINE SYKEHUSDIETTEN II


På vei til Didims lurer jeg på hvor alle bloggere har lært å ta bilde av seg selv. Har de gått på kurs? Hvor?Jeg vil gjerne melde meg på.

 

Nærmest løpende buser jeg inn døra hos den lokale grønnsakhandleren, et sted jeg for øvrig bare har vært en gang tidligere, da jeg var klein som en skipsmast og vårrullene på halv pris.

Den hyggelige fyren hjelper meg å plukke og veie, og da hele salaten ligger på disken streifer tanken meg; at dette er hva du skal leve på i ei uke, men jeg trøster meg at litt klarer jeg da å lide om det gjør meg heit som ei lyspære.

 

PÅ FREDAG ER JEG TYNN IKNOWTHATMAGAZINE SYKEHUSDIETTEN III

Her er Didim. Sånn at du kjenner det igjen når du går forbi…

Hjemme renser og kutter jeg til den store gullmedalje. Det er først da grønnsakene i gryta har blitt skrukkete og buljongen dunster som ei reke at jeg får assosiasjoner til heimkunnskapstimene i 5.klasse, da skolen var så blakk at de eneste ingrediensene vi fikk var de vi kunne plukke i hagen.

Ugh! Tenker jeg, og kommer på at noe av det verste jeg vet er kokt tomat, , og når jeg tenker meg om liker jeg verken purre eller stangselleri, heller. Men, alt for deg, sier jeg, og klapper på magen som snart er borte, finner frem fin-serviset, neseklypa til kjæresten, tenner et duftlys og dekker på til en foran vinduet, slik at jeg kan drømme meg bort med god mat og vakker utsikt.

 

PÅ FREDAG ER JEG TYNN IKNOWTHATMAGAZINE SYKEHUSDIETTEN IIII

Vakker blokkutsikt er avgjørende for totalopplevelsen.

”Skinny bitch, here I come!” Jeg fører den første skjea mot munnen og går nesten i bakken i det den treffer. Fytti grisen for en smak! Om dette er hva de slanker pasientene på Riksen med håper jeg de får med smertestillende og bedøvelse.

Skuffet skyver jeg skåla fra meg. Jeg må nok være småtjukk litt lenger enn til neste fredag, for dette er mer enn jeg klare. Eller, om ikke annet, så mistet jeg i alle fall matlysten. Det får bli med en kopp te og en god porsjon selvinnsikt. For nå er det vel på tide å kutte snarveiene?

Comments

comments

14 Comments

 1. Sonja Durand

  juni 4, 2013 at 10:51

  Morsomt! Hørtes drastisk ut med grønnsakssuppe i en uke…hadde ikke hælet selv. Men jeg har kjøpt meg en bok om microbiotics som jeg snart skal sette i gang og få inspirasjon fra. Det er liksom ikke nok at jeg må holde meg unna alt med gluten og melk (tåler det ikke), nå skal det være naturlig ig rått også. he he, vi får se……

  • Caroline

   juni 6, 2013 at 10:27

   Jeg holdt ikke en gang ute et eneste måltid 🙂 Jeg er egentlig litt interessert i supermat, men det virker jo som en hel jungel. Får sette meg inn i det når tiden tillater det. Skal si du er flink, lykke til!

 2. Lin

  juni 4, 2013 at 12:08

  ler så eg griner Caroline-eg kan helt se hva du snakker om-suppe en uke!!
  Minner meg om da mamma laget lapskaus da vi var yngre:
  1 dag var veldig god!
  2 var og grei.
  3 da var kjøttet spist opp og grønnsakene var vel eh…….myke.
  Dag 4 var det ikkje lett å bli overbevist om at dette fremdeles kunne kalles menneskemat.
  Og dag 5 laget vi union og satte oss ned i lenkegjeng og sa nei til middag nei til middag.

 3. Julie

  juni 4, 2013 at 13:08

  Hahahaha, sykt morsomt skrevet!

  • Caroline

   juni 6, 2013 at 10:30

   Lol. Jeg ler av lenka! Det tenkte aldri vi på, enda vi også ble torturert med lapskaus-uker. Spesielt fæle var ukene da pappa lagde mat, han pleide nemlig bare å kaste alt vi hadde i kjøleskapet i en gryte, tilsette tabasco og mene at det var spiselig. Nei, får heller gå litt ned i synsstyrken på brillene sånn at det blir litt uklare kanter i speilet 🙂

  • Caroline

   juni 6, 2013 at 10:30

   Følte meg egentlig som en vits mens jeg satt der også. Hehe 🙂

 4. Anne-Grete Kvernevik

  juni 5, 2013 at 13:37

  Hehe, stakkar deg… Håpa du har komt deg etter den grusomme oppleving 😉 Eg har aldri våga meg på sånne skumle kura, og har vel egentlig ikkje trengt det sida det har regna kvar sommar her sida jenta mi kom til verden for 4 år sida.

  • Caroline

   juni 6, 2013 at 10:33

   Trenger egentlig ikke prøve noen kurer jeg heller, for jeg vet hvordan resultatet ender. Det er bare dte at jeg er en evig optimist. Sukk. Men neste mammapermisjon skal legges til Nordfjord. Helt klart!

 5. Lin

  juni 7, 2013 at 17:21

  Caroline Caroline-eg ler meg ihjel!!! Eg kommer aldri til å gå på en slankekur som smaker hubb og hy-vi som har vokst opp med slunkne lommebøker eller kreative foreldre vi vet at mat SKAL smake godt og ikkje som en avskrekkings metode i biohazard.

  Trinny og Sunannah sier du skal kle den kroppen du har-så da er det bare å kjøpe ny blomsterkjole da vennen;)

  • Caroline

   juni 12, 2013 at 07:16

   Ja! Eventuelt blomstrete telt, klippe et hull i midten og tre det på 🙂 Hehe! Livet er for kort til å være bitter, jeg tar meg heller en kjeks 🙂

 6. Caroline 2

  juni 7, 2013 at 18:54

  Haha, du skriver like bra som alltid Caroline; morsomt og ærlig! Min nyeste plan for å bli tynn er ketose. Tenkte begynne mandag om 1 1/2 uke – gleder meg til å se de fantastiske resultatene 😀 By the way: Den suppekuren-suppa er jo kjempegod! Blir bare så innmari lei etter noen dager. Men gled deg til dagene du skal spise banan, biff, bakt potet osv. Såååå godt når man kan spise noe annet enn den jævlade suppa. Stå på, så blir vi tynne sammen! 🙂

  • Caroline

   juni 12, 2013 at 07:14

   Jeg blir aldri tynn. Det er egentlig ikke målet lenger heller. Men om jeg bare kunne bli bittelittegranne fastere i fisken så sier jeg thank you very much 🙂 Nå skal jeg på dansetime, kanskje det gjør susen 🙂

 7. legionella

  juli 30, 2013 at 09:44

  Det er ikke noe problem å faste på kjøpesuppe/kaffe/te m.v. en uke heller, etter 3-4 dager kjenner du ikke noen hunger lenger, og om du får lyst på noe fast, så tar du bare en tørr kjeks. Jeg gikk ned flere kilo på en uke på denne kuren et par ganger da jeg var «ung og jålat..», og jeg gikk ikke opp igjen etterpå (men det var etter et par perioder med uvanlig stort og kaloririkt matinntak).

 8. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.