iknowthatmagazine.com

HVA ER VAKKERT? Idealer som forandrer seg

(Når til og med Jessica Simpson har skjønt det, er det kanskje på tide med en forandring – veldig bra Sonja! Red. anm)

 

Sterk er det nye tynne, har jeg skjønt i det siste. Blogger og Instagram florerer av bilder av unge kvinner med sixpack og stadige oppdateringer på vellykket styrketrening og hofteben som synes.

Nå skal det være sagt at jeg er fan av trening og holde seg selv aktiv og frisk. Men, for å ha en sixpack når man er kvinne, må man trene daglig, og holde stålkontroll på diett for å holde fettprosenten nede, for vi kvinner har tross alt mer underhudsfett enn menn.

Flott det, for de som det gir mening for. Jeg kunne ikke tenke meg en verden der jeg ikke kunne unne meg en godbit i ny og ne (ja, jeg elsker god mat og godteri, men prøver å begrense sistnevnte, noe som er lettere sagt enn gjort) og hadde bitt litt smågal av det enkelte beskriver som sine spiserutiner; ikke det, bare det, veiing, telling, hver 2. time….you name it…

Kanskje er det sånn at idealene svinger i takt med hva som sees som vellykket. Her i nord-europa er vi generelt sett opptatt av å ha kontroll på livet, kontroll på overfloden vi lever i (ihvertfall når det gjelder mat, ikke så mye når det gjelder eiendeler, kanskje) kontroll på kropp, være sunne, og ikke ha noen «ekle» ting som hår på legger og celulitter (som vi dog naturlig har alle sammen, ikke sant?)

Jeg har aldri passet inn i kategorien som du ser på forsiden av magasiner, høye, slanke jenter med milelange ben og en liten stram rumpe. Det er guds lykke da, at min store kjærlighet er av afrikansk opprinnelse, og liker en stor rumpe! Så heldig man kan være 🙂
I mange afrikanske og sør-amerikanske land (og det er sikkert mange andre steder jeg utelater) er idealet et helt annet enn vi er vant til. Kvinner som ser ut som en gitar, dyrkes.

Jeg så nylig en tv-dokumentar om jenter i et afrikansk land, som mødrene ville fete opp. Der ble det sett på som vakkert at jentene var frodige eller fete, og det var liten sjanse for å få seg en mann dersom man ikke var stor nok. Så de tok det de hadde. Fet geitemelk ble forsøkt tvunget inn i jenta flere ganger om dagen, så hun skulle få i seg nok.

Kjærligheten fra mannen ble sett på som proposjonell med omfanget av kvinnen.
Artig tanke å ta med seg inn i kulturell sammenheng, og hvordan vi vestlige kvinner ser på oss selv…

HVA TENKER DERE? 

Les mer om Sonja HER! 

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

4 Comments

 1. Anine

  juni 4, 2013 at 08:47

  Før i tiden var jo det kjønnhetsidealet her i Norge også – frodige kvinner. Dette var jo (er vel fortsatt i mange land fremdeles) et tegn på at man hadde mye penger og hadde råd til å skaffe nok mat. Rart hvordan det har forandret seg så mye..
  Men bør man ikke ha litt fett for å bygge muskler? Hørt det er fett man bygger muskler av.. Jeg har veldig lite fett, og jeg får jo ikke ordentlige og tydelige muskler :p

 2. Sonja Durand

  juni 4, 2013 at 10:27

  Proteiner er det viktigste for å bygge muskler, man kan ha lite fett på kroppen og klare å bygge muskler. Men synlige muskler krever mye trening for oss jenter, vi er hormonelt sammensatt annerledes enn menn på den måten. Ja, det er rart hvordan kulturer påvirker, og rikdom eller fattigdom. Kan vi ikke snart begynne å dyrke forskjellighet?:-)

 3. Anne-Grete Kvernevik

  juni 5, 2013 at 13:44

  «Hva er vakkert?»
  – et smil om munnen
  – et varmt hjerte
  – auger som ler
  – mennesker du er glad i 🙂

  Utover dette er vel kva som er vakkert alt etter auget som ser 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.