iknowthatmagazine.com

DO THIS DON’T: Bruk selvbruning AND BE PROUD OF IT!

Ikke alle av oss har tid, penger eller GIDDER å ligge paddeflat på stranden…

Men, hvem vil vel ikke ha en flott brunfarge og se lekker ut som om man har vært på stranden i Thailand, Aruba eller sørlandet fordet?

EG VIL!!!  Så takk og lov for selvbruning…

Noen av oss ønsker faktisk å være litt fine og brune i bryllup, eller julefesten, eller bursdagen eller bare for oss selv – det er jo som oftest alltid for oss selv egentlig… 😉 Og ja, litt for de andre jentene som skal se på oss og sammenligne seg med oss og sånn – slik fungerer vi bare…haha…

Men, hva er det som egentlig skjer når vi bruker selvbruning? Bortsett fra de lekre oransje flekkene og stripene, at det lukter merkelig svidd hud og at sengetøyet og bhene ikke lengre er hvite? (fail)

 

Vel, se for deg et eple som du deler i to og legger på benken. Etter en stund blir toppen av disse halvdelene brune.

Dette kalles oksidering og det samme skjer i selvbruningsprosessen.

 

Huden vår har mange lag, og vi kan bare se det øverste med det blotte øyet.

Det er denne vi peeler med hampvott ( kroppen) og peelingkremer ( ansikt/kropp) og det er denne huden vi farger med selvbruningsprodukter.

 

Selvbruning er ikke farlig, men det kan tørke ut huden over tid. Derfor er viktig å fjerne denne døde huden og bruke gode produkter før du setter i gang – både før første runde OG når du skal gjennoppfriske fargen.

Fremgangsmåte:

 1.  Skrubb og fukt spesielt håndflater, albuer og knær som ofte er veldig tørre. Disse kan du med fordel ha krem  på før selvbruningen for å unngå flekker og skjolder. Oljebaserte kremer vil forhindre oksideringen, så det er best å bruke oljefrie kremer hvis du skal smøre hele kroppen.
 2. Vask/skrubb hendene med en gang etter påføring, slik at du slipper mørkebrune eller orange håndflater. ( hansker er fint!!!)
 3. Bruk bodybutter eller lotion for å holde fargen pen og glødende lengre, noen serier har også geler med skimmer til dette formålet.

 

Eg foretrekker å gjøre dette på kvelden og bruker selvbruningsvott for best resultat. Da slipper eg også streker og fjas (les: søl).

Legger meg og VipsSlips –  superlekker og brun når eg våkner igjen 🙂 oh, yeah!

 

Det finnes MANGE selvbruningsprodukter, servietter, tørrsprayer, våtsprayer, skum, krem, lotion og listen fortsetter i det uendelige…nesten.

Noen produkter bruker lang tid på å jobber frem farge, mens andre virker raskere. Enkelte blir man brune av med en gang, og andre bygger du opp over et par dager.

Fargen varierer fra person til person og varighet er ca. 3-5 dager, alt etter hvor fort huden din faller av.

Hårfjerningskrem tar også bort fargen fra selvbruningen – ja, det er noe dritt, men sånn er det… Så fjern like gjerne hårene før du begynner og ikke etter.

FAVORITTER

No Streak fra Fake Bake (FANTASTISK), Comodynes Selvbruningsservietter (enkle! ) og en fantastisk pakke med St Mortitz selvbruningsvott, skum og en skimrende lekker gele som du kan påføre alene eller over for et nydelig fresh resultat, ca. kr 200, er alle store favoritter hos meg.

MUST HAVES

Har ulykken skjedd og du ser ut som et kart eller har fått flekketufus, så finnes det selvbruningsfjernere i form av eksfolierende servietter fra Tan Towel, ModelCo og Fake Bake.

 

Lykke til med fargingen – og spør gjerne i kommentarfeltet om du har spørsmål!

 

Les mer om Lin HER!

 

Comments

comments

11 Comments

 1. Anine

  juni 3, 2013 at 21:20

  Har akkurat for første gang prøvd meg på selvbruning. Kjøpte en selvbruningsgelé fra Lancôme som er fantastisk, og lukter godt! Nå har jeg bare prøvd den i 5 dager (for å bygge opp fargen litt), men resultatet hittil er veldig bra 🙂 Har ikke vært så flink til å skrubbe huden først, men det har faktisk gått bra – ingen flekker på kroppen! Men jeg gleder meg til ordentlig strandvær, så det er sola som gjør meg brun, og ikke en krem.. 😉

 2. Lin

  juni 3, 2013 at 21:43

  Flaks eller kanskje er du veldig flink med huden generelt?
  Selv trenger eg ikkje å skrubbe hver gang,men er lurt før man skal til med en ny runde,og spesielt om man SKAL bruke fargen til noe ( bryllupp,fest etc) Alle skal nemlig på død og liv alltid ha selvbruning 5 minutter før fargen skal være perfekt.
  Som med alt annet, er det lurt å prøve seg litt frem først. Slik at man vet hvordan sin egen hud blir med den selvbruningen du har kjøpt

  Vil gjerne også si at St Tropez sin fjerner er helt UTROLIG.

  Enig med deg SOL er best,men er greit med et alternativ ikkje sant?

 3. Jeanette

  juni 6, 2013 at 11:04

  Hvordan oppfører selvbruning seg på strekkmerker? Har hele magen full etter graviditeten, pluss litt her og litt der fra puberteten. Har i tillegg ganske melkehvit hud;) men skal i to bryllup rett etter hverandre i sommer så kunne gjerne tenkt med en anelse farge:)

 4. Lin

  juni 6, 2013 at 11:14

  Det beste du gjør er å kjøpe en selvbruning og så prøve deg fram. Selv har eg strekkmerker og har aldri merket noe problemer med det.

  Ikkje kjøp selvbruning og prøv to dager før,men kjøp en nå og gjør det en gang eller to slik at du vet hvor mørk du vil være
  dermed blir du purrrrfekt til brylluppene

  Er du usikker ,ville eg gått for en som du bygger oopp farge som en bodylotion med selvbruning i som man bruker inntil 5 dager for max farge.

  Eller servietter. Comondynes sine er super enkel og nesten umulig å få flekkete.
  Er du litt tøffere er st Moritz helt genial-husk selvbruningsvott. Og fake bake om du skal bestille fra nett er bare AMAZING!!!!
  Denne elsker eg selvom eg fikk sjokk da eg tok den på første gang. Ble helt svart!!!
  Men du skal dusje neste dag og da er fargen nydelig. Men hvor brun vil du være?

  • jeanette

   juni 6, 2013 at 12:44

   Tusen takk for supert svar!:) ble litt klokere nå:) Ønsker ikke å bli superbruker, maks 2 nyanser mørkere enn min melkehvite hud;) bruker man forresten samme selvbruning til ansiktet som på kroppen?

 5. Bess

  juni 6, 2013 at 11:50

  Har du erfaring med SunSpa? HATER selvbruningslukta, og har hørt at denne både er luktfri (er det virkelig mulig..??) OG gir fin farge. Nå er jeg litt skeptiker av natur. Alt som virker for godt til å være sant. Og sånn.

 6. Lin

  juni 6, 2013 at 12:02

  Vel noen ganger er ting faktisk slik de sier.
  Ang lukt er vi alle veldig forskjellig.
  Ting eg syns lukter lite forbinder andre med noe som de ikkje liker og omvendt-min store fobi er kokos!!!
  Har ingen egenerfaring av denne ,men er flere bloggere som elsker den nett fordi du blir brun uten striping og lukter ikkje vondt.( en eller annen patent visstnok som elimenirer denne lukten.
  I tillegg finnes denne i en slik gelekrem som eg har nevnt i innlegget-fukt med skimmer- den brukes over selvbruning for en friskere glød – da noen kan bli litt matt i huden av å bruke selvbruning hele tiden ( det med at huden tørres ut som det står over)
  NB husk å vente med å bruke denne før en time etter påført selvbruning.

  Har du andre spørsmål så hyl ut 😉

  ha en super duper dag-tusler ut på badet og slenger på litt fake bake;)

 7. Lin

  juni 6, 2013 at 13:05

  Jeanette så bra du syns det 😉
  Noen selvbrunere er ment til begge deler,men andre igjen har forskjellige fra ansikt til kropp.
  Har du veldig fet hud i ansiktet er det ikke sikkert du blir fornøyd med samme som på kroppen med mindre du går for servietter eller en lettere selvbruning. De som er sånn som man bygger opp farge er ofte littt fetere i konsistensen og for noen litt ubehagelig å ha i ansiktet.

  Tips til ansiktet er St Tropez everyday Daily moisteriser.denne skal ikke lukte så veldig og er tynnere enn den til kroppen.
  Ellers er Comodynes supre til ansikt dette er en våtserviett med selvbruning på-superenkel å påføre.Ta den lyse varianten og vil du ha litt mørkere farge påfører du bare to ganger. Genialt. Denne finnes også i krem for ansikt og for kropp;)

  Lykke til
  ~Lin 🙂

 8. Ag

  juni 19, 2013 at 10:54

  Eg har veldig dårlig erfaring med sjølvbruning sånn generelt, og er mange år sida sist eg prøvde meg. Men kjøpte igår Dove Summer glow som er body lotion som gjer gradvis farge. Skal bli spennande å sjå…

  • ~Lin

   juni 19, 2013 at 13:24

   hei Ag,mange liker denne da de føler de har litt mer kontroll over at fargen kommer i løpet av etpar dager.
   Om du ikkje føler at lukten plager deg så kan denne bli flott brun. Anbefaler egentlig ikkje denne til ansiktet da du kan lett få utbrudd da konsistensen er litt tykk og det ikkje er så forenelig med ansiktshud kontra kroppshud som er forskjellig 😉
   Lykke til og gleder oss til å høre fortsettelse 😉

 9. Pingback: LOW FAT, HIGH FAT? NEI, VI SNAKKER IKKE OM DIETT! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.