iknowthatmagazine.com

DEBATTEN FORTSETTER: Småbarnsforeldre mobbes tilbake til jobb!

Og nå er vi i gang med en ny debatt der småbarnsforeldre blir «mobbet» tilbake til jobb!!

For et par dager siden, skrev jeg en artikkel om norsk barnehagepolitikk og foreldrepermisjon. Den nye LO-lederen, Gerd Kristiansen, har nå kommet med et utspill i den saken: «Mødre gjemmer seg bak morsrollen for å slippe å være fullt ute i jobb». Gjemmer seg bak? vet hun for en jobb det er å ta seg av barn, hun da?)

Kristiansen mener at full barnehagedekning burde gjøre alle kapable til å komme seg ut i jobb. Vi trenger visst alle ut i jobb her i Norge. Vi må produsere! For hva i all verden skal vi gjøre med friske og lykkelige barn som har fått tid sammen med foreldrene sine? De vokser vel opp til å bli ubetenksomme voksne som heller vil ha et familieliv enn å jobbe mest mulig 😉

Her må jeg si meg enig med KrF-leder Hareide (som forøvrig er hjemme med barn, så han er vel programforpliktet til å si det 🙂 ) som uttaler til VG: «Med slike uttalelser stiller Kristiansen seg over norske familier og sier at «de vet ikke hva de gjør». Isteden bør man ha respekt for at enkelte velger å prioritere familien».
Er spent på fortsettelsen av denne debatten! La oss få meningene til foreldre ut på webben! Hva syns dere om dette?

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

6 Comments

 1. ~Lin

  mai 31, 2013 at 12:43

  Aldri helt forstått den greien med å bestemme over andres liv?
  Folk som vil jobbe bør få det uten å mobbes for å velge barna bort og de som vil være hjemme må få lov til det uten å tinges tilbake i jobb!!!!
  Eg var jo heldig som fikk velge,men ordningene var litt anderledes den gangen enn nå. Du mistet alle rettigheter om du ikke jobbet minimum 50 % så det var skikkelig jippi for meg som frilanser…….

  • Sonja Durand

   mai 31, 2013 at 13:21

   Nei, det høres ut som om familier er inkapable til å gjøre vurderinger selv. Og at barnehager er det samme som å være sammen med foreldre, bare de har et sted å være (med all ære til de som gjør en god jobb i barnehagene). Ville gjerne gitt alle politikere et kurs i tilknytning, for at de kan få en formening om hvordan god tilknytning kan hjelpe fremtidige generasjoner til å bli friske, produktive og forståelsefulle mennesker (best case scenario, selvfølgelig)

 2. Jeanette

  mai 31, 2013 at 13:19

  Kjenner jeg blir både forbanna, lei meg og kraftig provosert over hva LO lederen klarte å kaste opp.. jeg har selv valgt å gå hjemme, men kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært så sliten, eller følt at jeg har jobbet så hardt noen gang som de 3 siste årene. Å aktivisere ett barn, holde huset i orden, lage mat osv er mer enn en fulltidsjobb..

  • Sonja Durand

   mai 31, 2013 at 13:22

   Det er det helt klart! Hun provoserer nok mange i samme situasjon!

 3. Ag

  juni 1, 2013 at 20:16

  Eg seie bare en ting til heile greia: Bestem ei tilmålt tid for foreldrepermisjon og la paret sjølv få velge. Og om nokon vel å vere heime når barna er små – la dei for guds skuld det! Eg veit at om vi hadde hatt økonomi til det ville eg gjerne vore heime med barnet dei to-tre første åra. Og eg vil ha rett til å ha et ønske om det uten å bli hersa med.

  • Sonja Durand

   juni 2, 2013 at 10:37

   Jeg tror mange føler som deg. Da hadde vi trengt færre barnehageplasser, og kunne brukt pengene på utvidet permisjon!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.