iknowthatmagazine.com

CLEAN EATING – Vask maten din?

Instagrambølgen som har skylt over iphonene av matbilder med hashtaggen «clean», er det mange som ikke forstår seg på. Og det er jo forståelig, for hvordan skal du få maten din ren?

1. Skyll, 2. Skrubb, 3. Vask? – eller, var det ikke helt sånn?

Nei, maten skal være så sunn som mulig! Du skal alltid lage den fra bunnen av, ingrediensene skal være økologiske og tilberedningen gjort riktig.

Det høres jævlig fristende ut når du kommer hjem sliten og trøtt som et dråg fra jobb, å bare slenge en «Toro»-ferdigmiddag i mikroen, vente til det uler og spise som en galing. Men det ansees som et lovbrudd i følge fitspo-clean-instagrammerne. Og helt ærlig, lasagnen over ser jo ut som noe som kommer ut av bakdelen til en katt? (ja, jeg spiste den – og nå er jeg pescaterianer)

 

Fitspo og clean eating henger sammen. Skal du bli fit og trent, så må du spise rent. En ren kropp innvendig, er en fin kropp utvendig. Og det er jo for så vidt sant for alle oss som ikke har skyhøy forbrenning.

Det viktigste er jo egentlig hvordan du føler deg, ikke hvordan du ser ut. Men ærlig talt, man føler seg jo freshere når du vet at du ikke har spist dritt? Og det er fakta at du får finere hud og utseende av å spise sunt. «Du er jo tross alt det du spiser».

Det er jeg et levende eksempel på! Jeg hadde så sinnsykt mye kviser og uren hud. Gjett hva det var som forårsaket dette? Ja, hormoner osv.. blablabla, MEN, det var fordi jeg spiste så mye meieriprodukter. Melk, ost, yoghurter og smør. Det er dette som gjorde slik at porene mine ble tilstoppet og det dukket opp kviser i alle fasonger og farger. Haha, æsj- men sant. Dette er variabelt fra person til person, men seriøst. Har du dårlig hud, finn ut grunnen. Det kan faktisk være maten du spiser, som er årsaken!

Så jeg prøvde meg da, på denne clean eating-bølgen. Det finnes jo så mye digg mat som ikke verken er fritert eller sukret! Og du får mer overskudd og mer energi.

Har til og med slått på stortromma og åpnet lommeboken for en juicemaskin! Ananas og banan-juice, ahh… Ja, jeg må innrømme det, jeg har blitt tatt av bølgen. Du finner blant annet spirulina, grønnsaker og hjemmelagde knekkebrød på kjøkkenet mitt. Men det er jo digg! Digg å følge seg fresh.
Så da er det ikke så dumt alikevel da.. Det er bare det at man kaller det «clean eating» som får meg til å tenke på oppvaskbørsten og zalo.

ANDRE SOM HAR TESTA CLEAN-EATING? HVA TENKER DERE OM DET? WE WANNA KNOW!

 

Les mer om Julie HER!

 

Comments

comments

Julie er en pescaterianer med lidenskap for mote og skriving, noe hun får utløp for både her på iknowthatmagazine, Vixen og Stella. Når hun ikke sitter og trykker på macen, er hun opptatt med dyrevern og dyrenes rettigheter. Trening er også en viktig del av hverdagen hennes, men det er ikke alltid døgnet har mange nok timer.

2 Comments

 1. ~Lin

  mai 31, 2013 at 20:11

  KUL innlegg ;))
  Litt fint at du nevner dette med mat og hud for eg møter mange i jobben min som tror at huden blir fin bare de kjøper den siste raven på reklamen eller den som venninnen bruken.
  Da eg fant ut at eg er allergisk mot melk så forsvant kvisene og mageknipen og hidepinen!!!!
  Så hud er ikke bare hud,og mat er absolutt ikke bare mat.
  Du blir hva du spiser:)

 2. Ag

  juni 1, 2013 at 20:11

  Hei du! Hyggelig å møte deg 🙂
  Det er vel ingen tvil om at maten du et påvirkar huda di. Og kroppen generelt. Vi burde vel alle ete meir rein og uprosessert mat. Her i heimen går det litt opp og ned, men prøva jo å vere «flink». Har ei lita jente som skal vekse opp på maten vi gjer ho og vil gjerne at ho skal få sunne og «reine» matvaner frå børjan av.
  Det med melk og kviser veit eg at brodern også fann ut av, men hans kjærleik til melk overgikk forfengeligheta (han er jo mann også då..).

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.