iknowthatmagazine.com

MINE TOPP FEM TV-SERIER! – MISSION IMPOSSIBLE?

Da jeg bestemte meg for å sette meg ned og lage en topp fem liste over de beste tv seriene jeg vet om, skjønte jeg fort at jeg fikk ett tøft oppdrag… Jeg følger per i dag med på (tør jeg å si dette høyt?) ehh… 14 –  jeg gjentar- fjorten serier! Jepp, I’m a junkie!

Men over til min topp fem liste. Da jeg skulle velge ut de seriene måtte jeg tenke meg nøye om. Hvilke serier lever jeg meg mest inn i? Hvilke er mest nyskapende? Hvilke har klart å holde spenningen i flere sesonger?

Jeg gjør det slik at jeg skriver en anmeldelse på hver av seriene og starter med nr. 5

 

Nr. 5: VAMPIRE DIARES

DSC_5143

Da jeg så første episode av denne serien var jeg solgt! Elsker det overnaturlige, og ikke minst så er jeg en håpløs romantiker (Får dette meg til å høres ut som ei som nettopp kom i puberteten?) Kall serien gjerne for «Twilight på steroider”; Dette er serien for de fra 16 år og oppover. Her finner du mye romantikk, men også blod (vampyrer duh!) , varulver, hekser og action!

For å ikke røpe for mye tar jeg utgangspunkt i seriens pilotepisode:

 

Byen heter Mystic Falls. Hemmelighetene er mange..

Vi møter tenåringsjenta Elena Gilbert som er klar for å komme seg videre etter foreldrenes tragiske bilulykke. Heldigvis dukker det opp en ny gutt på skolen som Elena finner tonen med veldig fort. Han heter Stefan Salvatore og har sine hemmeligheter… Han har i tillegg en bror som han har ett mildt sagt anstrengt forhold til. Det viser seg at begge brødrene har sin egen agenda når det kommer til Elena.

 

Sentrale i handlingen er også Elenas lillebror som sliter med både narkotika og alkohol-problemer etter foreldrene sin ulykke, og Elenas to bestevenninner. Den ene med overnaturlige evner, den andre ganske så selvopptatt og nevrotisk. I tillegg er også Elenas ekskjæreste fanget midt i handlingen.

Seriens første sesong bruker litt tid på å ta seg opp, og avsløre en del av seriens hemmeligheter. Men fortvil ikke! –  Så fort handlingen kommer skikkelig i gang så klarer serien å holde på spenningen i alle fire sesongene som har kommet til nå. De tre første sesongene er dessuten tilgjengelige på Netflix – det kan vi like! 🙂

 

Dette er serien for deg som:

* Innimellom har lyst til å føle deg som en tenåring igjen,

* Som ikke kan få nok av vampyrer, varulver, hekser og andre overnaturlige ting

* Vil ha en serie som er midt i mellom Twilight og True blood

* Gjerne liker å hvile øynene på Ian Sommerhalder

 

 

Styr unna hvis du:

* Ikke kan fordra det overnaturlige eller typisk “High School drama”

* Verken liker True blood, Supernatural eller Twilight

* Ikke har ett snev av romantikk i årene

 

Denne ukas serietitting har sett sånn ut:

Dessverre er det sånn at sommeren er litt treig når det kommer til serier. I alle fall hvis man gjør som jeg å streamer på nett fra USA. De aller fleste seriene tar sommerpause utenom noen få.

Mad Men og Game of thrones har ennå noen episoder igjen før sommeren heldigvis. Game of thrones hadde pause denne uka (Hallo! Tenker de ikke på en stakkar som må ha sin ukentlige dose??!) Og Mad Men sparer vi slik at vi har noe mer å se på i løpet av sommeren. Heldigvis er det ikke lenge til True Blood har sesongstart! Og for å ikke snakke om Dexter som snart kommer med sin åttende og siste sesong! Er like utålmodig som en unge på julaften!

Så har vært generelt lite tv titting denne uka, men kommer sterkere tilbake neste uke!

 

Håper jeg kanskje klarte å få noen av dere der ute til å ta en titt på Vampire Diaries. Følg med neste uke for å se hva som ligger på plass nummer 4!

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

4 Comments

 1. Ag

  juni 1, 2013 at 20:29

  Oooooh, den her artikkelen likte eg godt, og eg gleda meg til dei neste! Eg ELSKA vampyra, varulva, romantikk, nydelige menn og overnaturlighet! Eg har bare sett Twilight-filmane so langt, men skulle eg blitt litt tv-slave skulle eg deff ha gått for denne eller True Blood!

 2. Kristin

  juni 3, 2013 at 18:17

  Synes du bør sjekke ut Teen Wolf.
  Blir en fin blanding av Vampire Diaries, True Blood og Twilight synes jeg 😉
  Synes sommeren er utrolig dum når det gjelder serier, alle favorittene tar pause!
  Men heldigvis har jeg True Blood, Teen Wolf og Pretty Little Liars å kose meg med da 🙂

 3. Jeanette

  juni 4, 2013 at 18:09

  Takk skal du ha Ag:) Du må definitivt bli litt TV slave 😉 Og true blood bør virkelig sees den også- mye på grunn av en god del barske mannfolk i bar overkropp- det kan vi tåle mer av!:)

 4. Jeanette

  juni 4, 2013 at 18:10

  Kristin: Ja jeg skal definitivt ta en titt på teen wolf. Tenkte etter at Dexter er avsluttet- for da trenger jeg en ny serie å følge med på 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.