iknowthatmagazine.com

DESIGNERE VI DIGGER: Mary Katrantzou

Mitt første møte med merket Mary Katrantzou var under en utstilling på London Fashion Week. Det var høsten 2009, men klærne som hang som mønster-pærler på en snor var for sommeren 2010.

Farger, mønster og finurlige snitt ropte ut mot meg – jeg forelsket meg pladask.

Et halvt år til skulle gå før jeg møtte kvinnen, designeren Mary. Med litt for mye champagne innabords fra presseloungen på nok en London Fashion Week (dette høres glam ut; men jeg er bare for gjerrig for å si nei til gratis…anything!) hang jeg meg på min ubereksentriske og talentfulle amerikanske venninne og motejournalist, for en forelesning i design. Hun hadde ikke rørt en tår – og var tydeligvis klar over at det var Mary som holdt forelesningen. Det var ikke jeg.

Ca 20 journalister fra verden over cramma seg inn på et lite og mørkt rom i overetasjen av et gammelt, britisk teater. Jeg følte meg så malplassert og kunne ikke gjøre annet enn å hive meg over kanapeene som ingen andre rørte.

«Faen – jeg er for Hennes & Mauritz for det her» var en av tankene som gikk rundt i hodet som en youtube-video med dårlig internett-forbindelse (jeg ville sagt plate: men nå er vi i 2013!)

I det vertinna presenterer og roper fram Mary, ser jeg for meg en fashionista i mote-blogger forstand med blondt hår og øst-europeiske aner.

Inn kommer ei dame, som ligna litt på Ricky Lake (bare finere klær; nydelig a-formet kjole med et hav av mønster og farger), hårsveis på halv to og det største smilet jeg har sett under en fashion week. (Og hun er Gresk!)

Jeg var solgt. Lente meg tilbake mens Mary humoristisk la ut om tiden som accessoires designer; om store turkise steiner, kobber som ikke ville bøye seg – og skravla som om vi satt på hvem-som-helst cafe på Grunerløkka.

For sånn er Mary, eksepsjonelt kvinnelig, uhøytidelig og god – akkurat som klærne hun lager med omhu.

TRYKK PÅ LINK FOR HELT BILDE!

FANT DERE NOE DERE LIKTE? ER DET RART Å VÆRE SÅ FORELSKA I KLÆR JEG ALDRI KUNNE GÅTT I (ikke fordi jeg ikke ville, altså- trust me, I soooo would).

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Sonja Durand

  mai 30, 2013 at 20:56

  Superkule kjoler, kunne jeg gått i:-)

  • Tove Eggen

   mai 31, 2013 at 08:41

   Ja, er de ikke helt fantastiske? Hadde de bare passa og jeg had that kind of money…haha…men for meg faktisk en designer som ville vært verdt det – lite kunstverk rett og slett 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.